Home Ostalo Kandidatura Selme Cikotića za Ministra sigrnosti BiH je sol na otvorene rane...

Kandidatura Selme Cikotića za Ministra sigrnosti BiH je sol na otvorene rane Hrvata Bugojna

565
0

Odjel za branitelje Hrvatskog vijeća obrane i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora daje punu potporu Kordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a Bugojna, ali i svim Hrvaticama i Hrvatima Bugojna i izražava najsnažniju osudu kandidature Selme Cikotića za Ministra sigurnosti BiH.

Ovakvo ponašanje SDA je sipanje soli na još uvijek otvorene rane Hrvata Bugojna, preko 15000 protjeranih, nekoliko stotina po logorima mučenih i zlostavljanih, a ponajviše obitelji ubijenih Hrvata Bugojna, a posebno onih za čije se grobove još uvijek ne zna.

Kakvu poruku ovom kandidaturom SDA šalje hrvatskim povratnicima u Bugojno, i žele li oni ovim vrijeđanjem i ponižavanjem Hrvata dati do znanja da se do pomirenja i normalnog suživota na prostorima Bugojna teško, ili bolje rečeno, nikako ne može doći.

Kakvim bi se drugim riječima moglo opisati kandidiranje osobe koja je bila direktni sudionik Mlaćinog zamišljenog i na žalost provedenog plana etničkog čišćenja hrvatskog naroda iz Bugojna, osobe koja je znala za sve logore, ubojstva, zvjerska mučenja., ponižavanja, izgladnjavanja i tjeranja na kopanje rovova zarobljenih civila i pripadnika HVO-a, urbicid, pljačkanje,paljenje, i uništavanja hrvatske imovine i vjerskih objekata.

Zna Selmo Cikotić zasigurno i za sudbinu ubijenih zarobljenih  pripadnika HVO-a, jer je napisao izvješće kao zapovjednik operativne zone Zapad, zapovjedniku 3. korpusa Armije BiH generalu Enveru Hadžihasanoviću o 23 zatočena pripadnika pod „posebnim tretmanom“.

Znamo i mi da im je taj „posebni tretman“ donio smrt, da su ubijeni, ali je neprihvatnjivo da se za njihovim kostima neuspješno traga već 27 godina i da njihove obitelji ne mogu pokopati ono što je od njih ostalo, i da im se vjerovatno za grob nikada neće saznati.

Ukoliko Selmo Cikotić, koji je za sebe znao reći da je moralno čist što se tiče Bugojna, ne kaže napokon  pravu istinu o sudbini odvedenih i ubijenih zarobljenih Hrvata Bugojna, tko ih je odveo, po čijoj su zapovijedi ubijeni i gdje su zakopani, i barem malo umanji sumnju sa sebe osobno i na taj način dijelom umanji svoju odgovornost za sve strahote koje su prošli Hrvati Bugojna, onda on zasigurno ne može dobiti suglasnost na ovo imenovanje od političkih predstavnika hrvatskog naroda  okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine.

DOSTA je bilo ponižavanja hrvatskog naroda od strane bošnjačkih političkih predstavnika predvođenih SDA-om, dosta je bilo izrugivanja hrvatskim žrtvama iz Domovinskog rata, hrvatskim braniteljima, hrvatskom narodu i njegovoj katoličkoj vjeri, i ovdje to mora biti zaustavljeno.

Bosna i Hercegovina se može graditi samo na uzajamnom poštovanju svih naroda i građana, a nikako na ponižavanju, demonstraciji političke moći, netoleranciji i vrijeđanju zdravog razuma drugog i drugačijeg, i oni koji to čine snosit će odgovornost za budućnost Bosne i Hercegovine.

Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat HNS-a BiH

Hrvatsko vijeće obrane – Wikipedija
Previous articleProslavljena 28. obljetnica oslobođenja općine Stolac
Next articleSvi smo mi br (14)”Glas ide listi (11- Izborna jedinica HDZ-a) preferencija br(14)(nek se javi)