Home BIH Katić u Orašju razgovarala o izgradnji autoceste kroz Posavsku županiju i novog...

Katić u Orašju razgovarala o izgradnji autoceste kroz Posavsku županiju i novog mosta na Savi

127
0

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić je na poziv predsjednika Vlade Županije Posavske (ŽP) Đure Topića posjetila Orašje gdje se razgovaralo o izgradnji autoceste kroz tu županiju, kao i o izgradnji novog mosta između Orašja i Županje.

Ministrica je u prostorijama Vlade Županije Posavske održala radni sastanak kojem su nazočili v.d. direktora JP Autoceste Federacije BiH Denis Lasić, federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Ivo Vincetić, ministar prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske Pero Radić i ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja ŽP Dragutin Živković te gradonačelnik Grada Orašja Marijan Oršolić.

Središnja tema razgovora bila je projektiranje i izgradnja autoceste Tuzla – Orašje, dionica koja prolazi kroz Županiju Posavsku, i izgradnja novog mosta na rijeci Savi između Orašja i Županje.

S obzirom na to kako je trasa ove dionice autoceste usuglašena, zadan je vremenski okvir za izradu projektne dokumentacije, izvlaštenje zemljišta te u konačnici raspisivanje poziva za izbor izvođača za izvođenje radova na ovoj dionici, priopćeno je iz Ureda ministrice Katić.

U vezi izgradnje novoga mosta na rijeci Savi, utvrđeno je kako će JP Autoceste FBiH izraditi sve potrebne prethodne analize i studije koje će poslužiti kao osnova za realizaciju ovoga projekta sa strane Bosne i Hercegovine, s obzirom na to kako se radi o nastavku autoceste Tuzla – Orašje prema Republici Hrvatskoj.

Nadalje, govorilo se i o konkretnim projektima iz oblasti izgradnje, rekonstrukcije i sanacije cestovne infrastrukture na magistralnim, regionalnim ali i lokalnim cestama, kao što su izgradnja sjeverne obilaznice Odžaka, semaforizacija mosta u Prudu, saniranje kolovoza na dionici Šamac – Orašje, te izgradnji nogostupa u Donjoj Mahali.

Županijski premijer Đuro Topić iskazao je zahvalnost na dolasku ministrice Katić te opredijeljenosti Federalnog ministarstva prometa i komunikacija na podršci infrastrukturnim projektima koje Vlada Županije Posavske planira realizirati u narednom razdoblju.

Ministrica Katić izrazila je nadu da će svi planirani projekti biti realizirani dogovorenom dinamikom, ističući kako je u protekloj godini Županija Posavska uspjela u cijelosti realizirati sredstva osigurana s razine Federacije kada je riječ o cestovnoj infrastrukturi, navodi se u priopćenju./HMS/

Previous articleAna Popović……Priča o Mrzitelju iz Mostara…….
Next articleIvka Ilić Kovavačević……MOJA ŽELJA……