Home Ekonomija KORDIĆ: Želimo biti predvodnici BiH na europskom putu i Mostar pozicionirati kao...

KORDIĆ: Želimo biti predvodnici BiH na europskom putu i Mostar pozicionirati kao mjesto u koje se isplati investirati

66
0

U Mostaru je danas svečano otvoren 25. međunarodni sajam gospodarstva.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić istaknuo je da se ovogodišnji Sajam gospodarstva, koji slavi 25. obljetnicu, održava u trenutku kada je Bosna i Hercegovina od Europske unije dobila zeleno svjetlo za otvaranje pristupnih pregovora. Dodao je kako na tom putu očekuje pomoć prijatelja, napose onih koji imaju iskustva i znanja, prenosi Fena.

– Hvala našem prijatelju premijeru Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću što je i ovoga puta svojim dolaskom potvrdio da BiH nema većeg zagovaratelja od Republike Hrvatske na europskom putu – rekao je Kordić.

Zahvalio je i prijateljima iz Srbije, na čelu s predsjednikom Aleksandrom Vučićem, koji je jučer u Mostar sletio prvim letom izravno iz Beograda.

– Uz četiri središta: Zagreb, Rim, Muenchen i Beograd, Mostar sada postaje povezan s Europom i cijelim svijetom, a to nam stvara pretpostavke da Međunarodna zračna luka Mostar bude snažan pokretač razvoja Mostara i Hercegovine – dodao je mostarski gradonačelnik.

Kordić je istaknuo kako je Mostar danas u brojnim segmentima primjer i predvodnik pozitivnih procesa u Bosni i Hercegovini.

– Mi želimo biti predvodnici BiH na europskom putu, biti otvoreni grad i promovirati ga i pozicionirati kao mjesto u koje se isplati investirati. Uz političku stabilnost, zakonska rješenja koja će poticati dolazak kapitala, uz bogatu kulturnu i povijesnu baštinu, prirodne ljepote i zemljopisni položaj te vrijedne i kreativne ljudi, našu nacionalnu različitost kao našu prednost i bogatstvo, smatram da u tome možemo uspjeti – zaključio je Kordić./HMS/

 

Previous articleAnto Marinčić “…Uspjeh…” o modnoj kreatorici i stilistkinji Radi Krivokapić Radonjić
Next articlePo nalogu modne kreatorke i stilistkinje Rade Krivokapić Radonjić pratimo stajlinge sa izbora u RH