Home Ekonomija KORIDOR VC Pogledajte kako se odvija izgradnja mosta Počitelj

KORIDOR VC Pogledajte kako se odvija izgradnja mosta Počitelj

563
0

Most Počitelj se nalazi u okviru poddionice Počitelj – Zvirovići na Koridoru Vc. Radovi su uvelike u tijeku, a plan je da se završi do kraja 2021. godine.

Ovaj most će biti dužine 980 metara s visinom stubova 92, 97, 92, 91, 88 i 66 metara. To je kontinuirani prednapeti armiranobetonski most sandučastog poprečnog presjeka, građen tehnologijom slobodne konzolne gradnje.

Do sada je urađena zaštita jame na stupovima S2, S3 i S4, temelji stupova S3, S4 i S5 i izgrađeni su segmenti stupova S3, S4 i S5, piše Klix.ba.

Izvođač radova za LOT 2, odnosno most Počitelj, je konzorcij koji čine Azvirt Limited Liability Company (Azerbejdžan), Sinohydro Corporation Limited (Kina) i Powerchina Roadbridge Group Co. Ltd. (Kina), a ukupna vrijednost radova za izgradnju mosta Počitelj je 28.114.889 eura bez PDV-a.

Izgradnja poddionice Počitelj – Zvirovići financira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenom s Europskom investicijskom bankom (EIB) u visini od 100 milijuna eura i bespovratnim sredstvima Europske unije u visini od pet milijuna eura, koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF)./HMS/

Lasić na gradilištu Koridora Vc:”Radovi na poddionici Buna-Počitelj u završnoj fazi” | Poskok.info

Ministar Denis Lasić “obilazak radova

Previous articleObilježavanje Dana i 30. obljetnice ustroja HV-a te HKoV uz svečani postroj
Next articleBanožić okupio bivše ministre obrane, načelnike Glavnog stožera i predstavnike Generalskog zbora