Home Sport Košarkaški savez izbacio Igokeu, Borac i Spars iz Prvenstva BiH

Košarkaški savez izbacio Igokeu, Borac i Spars iz Prvenstva BiH

321
0
SHARE
Košarkaški savez BiH izbacio je Igokeu, Sparse i Borac iz Banje Luke iz Prvenstva BiH nakon što se nisu pojavili na završnom Final Four turniru proteklog vikenda u Širokom Brijegu.

Ovogodišnji Final Four izazvao je mnoge kontroverze i buru u javnosti i to prvobitno nakon što je pet klubova sudionika Lige za prvaka poslalo dopis Košarkaškom savezu BiH kako ne žele igrati završni turnir, odnosno da prihvaćaju postojeće stanje na ljestvici i da se prvoplasiranoj momčadi iz Lige za prvaka – Igokei, dodijeli titula prvaka.

Ubrzo je Igokea otkazala domaćinstvo Final Foura i Košarkaški savez BiH ga je dodijelio Širokom, a prethodno je ponudio domaćinstvo svima ostalima. Široki je bio i jedini od šest klubova iz Lige za prvaka koji je želio igrati završnicu, a kako se spomenuti klubovi nisu pojavili na završnici Prvenstva BiH, KS BiH donio je rigoroznu odluku i izbacio klubove iz prve lige sukladno propisima.

Također, svi klubovi su kažnjeni s 3.000 KM, a potvrđen je i naslov prvaka za Široki Brijeg, 11. u klupskoj povijesti.

Jelčić: Tri kluba su očito dogovoreno nastupila, samo su pokušali odigrati jednu igru

Nakon svih ovih napada u protekla četiri dana imamo potrebu obratiti se javnosti i pokazati istinu, kazao je na početku izvanredne konferencije za novinare predsjednik HKK Široki Igor Jelčić. Kako su ranije naveli iz kluba, razlozi sazivanja ”presice” je neodigrana završnica Košarkaškog prvenstva BiH te ”učestalo blaćenje našega kluba”. Podsjećamo, proteklog vikenda HKK Široki proglašen … Nastavi čitatiJelčić: Tri kluba su očito dogovoreno nastupila, samo su pokušali odigrati jednu igru