Home BIH KRIŠTO KOD MILANOVIĆA: Promjenama Izbornog zakona do jednakopravnosti sva tri naroda u...

KRIŠTO KOD MILANOVIĆA: Promjenama Izbornog zakona do jednakopravnosti sva tri naroda u BiH

251
0

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović razgovarao je danas s predsjedateljicom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto koja boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj., prenosi Hrvatski Medisjki Servis.

Iz Ureda predsjednika RH priopćenoje da je Krišto upoznala Milanovića s aktualnom političkom i gospodarskom situacijom u Bosni i Hercegovini nakon konstituiranja nove vlasti u BiH te o prioritetima rada Vijeća ministara BiH. Istaknula je kako su euroatlantske integracije BiH i reformski procesi u fokusu rada Vijeća ministara BiH, pri čemu je posebno naglasila potrebu žurnih izmjena izbornog zakonodavstva u skladu s presudom Ustavnog suda BiH i presudama Europskog suda za ljudska prava.

 

Milanovićje, kako se dodaje u priopćenju, podržao nastojanja novog Vijeća ministara BiH da se ubrzaju promjene izbornog zakonodavstva kojima bi se osigurala konstitutivnost, ravnopravnost i legitimna zastupljenost sva tri naroda BiH u svim tijelima vlasti.

Isto tako, potvrdio je kako će Hrvatska, kao i do sada, ostati snažan glas i zagovaratelj Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji.

Milanović i Krišto složili su se kako je potrebno intenzivirati suradnju između dviju susjednih i prijateljskih država u predstojećem razdoblju.

Milanovićev ured priopćenje je zaključio time da je hrvatski predsjednik čestitao Borjani Krišto na imenovanju na dužnost predsjedateljice Vijeća ministara BiH i poželio joj uspjeh u radu./HMS/

Previous articleBranka Subašić…..AMOR VINCIT OMNIA LJUBAV POBJEĐUJE SVE
Next articleZdravka Babic…..Мимозе за пјесника….