Home BIH Zovu me Sjećanja”Kukavica goru razgovara, tko će tebe majko moja stara.”

Zovu me Sjećanja”Kukavica goru razgovara, tko će tebe majko moja stara.”

904
0
Evo dođe ljeto 2020-to  a moj narod još živi u ropstvu, u tamnici zvanoj Federacija. Cilj  je bio  mir, demokracija, jednakopravnost  u županijama metoda primjene “zrcala” kako bi svaki narod uživao jednak status i politička prava.  Savez sklopiše o životu u Federaciji, uz povjerenje u dobru namjeru (Vošingtonski sporazum) 2020-te stvarnost se obznani potpuno suprotna.  Savez federalnih partnera je izigran  od strane mnogobrojnijeg “saveznika”  zbog  tajnih planova, i dominiranja mnogobrojnijeg pod maskom  “građanskog” uređenja (savršen scenarij i savršena manipulacija sa međunarodnom zajednicom)  Ponovi se povijesno iskustvo, potvrdi  se narodna mudroslovica “karakter  imaš ili nemaš, kukavica je uvijek kukavica ili  tko jednom prevari , ponovit će”
I tako od 1995 do 2020 hrvatski narod  se “utamniči”  nametnutim amandmanima na Ustav, izmjenama  Izbornog zakona, suprotno volji Hrvata. Mostaru  nametnuše specijalna nedemokratska ograničenja. te ograničiše demokraciju (rast i razvoj hrvatskog središta) s  ciljem  da Mostar nikad ne  bude stolni grad Hrvata – blokada traje 12 godina, manipulatori ostvariše plan i evo već tri mandat (12 godina) hrvatskom narodu biraju političke predstavnike u sredinama gdje ga nema ili nije jedinstven.  Matematički prezentiran odnos političkih prava iz Deytona  33:33:33  se pretvori u  17:17:17:7 (izmišljen četvrti identitet  i pogažena  nacionalna pripadnost)  Specijalni rat je učinkovit, mnogobrojniji u federaciji upravljaju i biraju gdje god mogu. a gdje ne mogu pokušavaju razoriti hrvatsko jedinstvo radi eliminiranja političke volje i snage.hrvatskog naroda.
I tako u 2020-oj godini  hrvatski narod živi u tamnici zvanoj “federacija”.  U političkom kaosu 2020 stigao je korona virus, nevidljiv agresor, kojem su svi jednaki, bez granica i privilegija, imunitet je glavna obrambena snaga. A u političkim postrojbama hrvata uglavnom neborben kadar, poslušnici i beskičmenjaci, koji su osnažili u odobravanju, šutnji i zaštićenosti od samostalnog odlučivanja. Ugodno je iza leđa Prvaka ili vođe. Činjenica jeste kako nije lako biti na raspolaganju narodu i odlučivati u kriznim situacijama. Težak križ je “amenovati u ime naroda”, odlučiti kad je vrijeme za Mojsija a kad za Petra. Te dvije uloge su jako važne a dijametralno različite. Mojsije bi trebao izvesti narod iz okova federacije u slobodu i demokraciju, a Petar živi među izdajnicima, trpi, vjeruje i širi istinu narodu, a na kraju je razapet.
Posebno je vrlo važan odnos sa Međunarodnom zajednicom koja može usmjeravati događanja. Evo zbog korone moguće je odgoditi lokalne izbore do 2022 i ostvariti onu staru ideju o zajedničkim Općim i lokalnim  izborima. Kakve bi posljedice mogle biti, treba mudar biti i izvagati dobro. Naravno “građanska ” BiH i dalje “rovari” pa možda nakon korone uspije u entitetskoj obrani koja se prezentirala u “korona agresiji”  Slično se dogodilo 1992 godine kada Muslimansko rukovodstvo u Sarajevu svoju vojsku naziva “Armija BIH” iako je to bila Muslimanska vojska, već tada je manipulacija  u imenu, nazivu i zastavi (prisvajanje povijesti i najava budućih akcija dominacije) a u Predsjedništvo se “ubacuje ” Rasim Delić samovoljom Alije Izetbegovića, što je kasnije  posložilo sve kockice o smjeru Muslimanske politike sve do danas, kada ta ista politika negira politička i povijesna prava postojanosti Hrvata i Srba u Bosni i Hercegovini.
Krik lava u pustinji je već upozoravao ali ovaj put sik poskoka sa kamena je veoma potreban da upozori sve političke predstavnike naroda u Bosni i Hercegovini ako se Izborni zakon ne usvoji u ovoj godini, neće se ni federalna vlast složiti, a sve bi moglo krenuti smjerom Titanika  i panike, kao ona stara pjesma “Kukavica goru razgovara, tko ćr tebe majko moja stara.”
Moje upozorenje za pravovremen dogovor i uvažavanje legitimnih političkih predstavnika i narodnih interesa Hrvata, Srba i Bošnjaka/Muslimana
Mladen Ljubić- .Vajta
Obilježena 22. obljetnica utemeljenja Prve dragovoljačke postrojbe ...
Previous articleDVIJE RIJEKE 
Next articleVlada ŽZH će uplatiti plaće za oko 2.000 radnika zaposlenih u privatnom sektoru