Home Zdravlje Livnjak hodao 1200 km od Züricha do Međugorja: ‘Gospa je bila uz...

Livnjak hodao 1200 km od Züricha do Međugorja: ‘Gospa je bila uz mene’

827
0

Livnjak Dražen Vukadin završio je svoje dvadesetosmodnevno hodočasničko pješačenje iz Züricha u Međugorje. Za ovako hrabar i zadivljujuć pothvat, prijeđenu dionicu kroz pet država ostvario je u jako dobrom vremenu. U Međugorje je stigao 19.7. 2019 u večernjim satima a ruta kojom je pješačio protegla se kroz mnoge gradove: Zürich-Davos-Meran-Trento-Padova-Trst-Rijeka-Karlobag-Starigrad-Šibenik-Trogir-Dugopolje-Imotski i napokon – Međugorje.

U razgovoru za Medjugorje-info.com kazao je kako ga kroz svih 28 dana hoda pratilo dobro vrijeme, cijelim putem nije pala ni kap kiše, a kako mu vrućine ne smetaju nije zbog nje osjećao nikakve tegobe. Noćio je kako bi gdje stigao, tako da ponekad je to bilo u privatnom smještaju, kod prijatelja, vani pod zvijezdama, a kako je često kroz dionice nailazio na samostane, u svaki je bio lijepo primljen. Otkrio je i da nije doživio niti jednu neugodnost i nikakav strah, sigurnost da ga Gospa vodi i prati na ovom dugom hodočašću osjećao je cijelim putem.

– Toliko sam bio siguran da je Gospa uz mene i vjera mi je bila tako jaka da nije bilo ni jednog trenutka da sam se nečega bojao ili imao straha da bi nešto moglo poći krivo. Uz molitvu, radio Mir Međugorje i uz jaku želju da se popnem na Brdo ukazanja i Križevac sam uspio bez problema. I zbog toga sam bio jako sretan, vjerujte mi!, ispričao je.

Priznaje da je bilo teških trenutaka ali želja da čim prije stigne u zagrljaj Nebeskoj Majci davala mu je potrebnu snagu koju riječima naprosto nije mogao iskazati.

Previous articleIz Kuta “Zlatiborske” Kraljice Jelene Marić”Sama sebi Vjerujem”……….u Snu..
Next articlePodrška nastavku suradnje s EU i međunarodnom zajednicom