Home BIH LIVNO Obilježena 29. obljetnica ustrojavanja 1. gardijske brigade HVO-a Ante Bruno...

LIVNO Obilježena 29. obljetnica ustrojavanja 1. gardijske brigade HVO-a Ante Bruno Bušić

445
0

– U organizaciji 1. pješačke gardijske pukovnije Oružanih snaga BiH u vojarni Ante Brune Bušića u Livnu obilježena je 29. obljetnica ustrojavanja 1. gardijske motorizirane brigade HVO-a.

Bivši i sadašnji pripadnici postrojbe, ratni zapovjednici HVO-a, izaslanstvo HNS-a, izaslanstvo Republike Hrvatske u BiH predvođeno veleposlanikom Ivanom Sabolićem te izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, na čelu sa zamjenikom ministra obrane Slavenom Galićem položili su vijence i upalili svijeće podno središnjeg spomen-obilježja u Livnu, priopćeno je iz Zajedničkog stožera OS BiH.

U kapelici vojarne služena je misa za sve poginule i umrle pripadnike brigade, a obilježavanje je završeno svečanom akademijom i prigodnim govorima.

O ulozi 1. gardijske brigade HVO-a, njezinom putu, brigadi ponosa i slave govorili su bojnik Vjekoslav Puharić, zapovjednik 1. pješačke bojne 4. pješačke brigade OS BiH i general bojnik Ivica Jerkić, zamjenik načelnika stožera OS BiH koji je donio kratki prikaz o istinskim vrijednostima i karakteru koji su njegovani u 1. gardijskoj brigadi HVO-a u Domovinskom ratu, zaključeno je u priopćenju./HMS/

Previous articleLjubo Ćesić Rojs: Krešiću, što čekaš, podnesi neopozivu ostavku!
Next articleIvka Ilić Kovačević…MOME BRATU..