Home BIH MAĐARSKI SPASIOCI NISU NAŠLI BARBARU:

MAĐARSKI SPASIOCI NISU NAŠLI BARBARU:

1935
0
SHARE

Telo učenice iz Sente koja je pre pet meseci navodno pala s mosta u Tisu i nestala nisu pronašli u reci ni specijalno obučeni psi

Okončana potraga specijalnog tima za telom devojke u Tisi!barbara vitez,

SENTA – Dvodnevna detaljna pretraga banatske i bačke obale Tise koju su sproveli mađarski spasioci sa obučenim psima, na potezu od senćanskog mosta do brane kod Novog Bečeja, pokazala je da se u ovom delu reke ne nalazi telo Barbare Vitez (15) iz Sente, niti da u vodi ima ljudskih leševa.

To je Kuriru potvrdio Nandor Baranji, predsednik spasilačkog tima „Tisa“ iz Sente. On je u petak i subotu pomagao šestočlanom timu spasilaca iz Miškolca i Segedina.

– Psi specijalne grupe za traženje nestalih lica „Spajder“ iz Miškolca mogu da osete gasove koji se iz vode oslobađaju prilikom raspadanja ljudskog tela. Obučeni su da razlikuju ljudski leš od životinjskog, a pretražili oko 60 kilometara, sve do novobečejske brane – kazao je Baranji.

On i njegove kolege neprekidno tragaju za Barbarom, a Tisom nisu patrolirali samo dok je bila zaleđena.

Agonija roditelja Barbare Vitez počela je 25. novembra prošle godine, kad je ona otišla na rođendansku žurku. Nekoliko sati kasnije policija ih je obavestila da je njihova ćerka pala sa drumsko-železničkog mosta u reku, a da su im to prijavila dvojica dečaka koji su bili s njom.

Melinda i Endre Vitez sve vreme su sumnjali da je njihova ćerka u Tisi, a akcija mađarskih spasilaca dodatno je učvrstila njihovo uverenje.

S. U.

Sumnja
JOŠ IH BOLI ANONIMNO PISMO

Anonimno pismo koje je porodica Vitez pronašla u sandučetu nekoliko dana nakon nestanka ćerke i dalje ih, kako tvrde, veoma opterećuje.
– Pisalo je na mađarskom da su Barbaru trojica momaka silovali, a najsnažniji od njih je ugušio i bacio u Tisu. Zašto policija nije utvrdila ko je autor? Ne zadovoljava nas objašnjenje da je to delo bolesnog uma – kaže porodica Vitez.