Home Ostalo Martina Mlinarević otkazala promociju pa optužila Hrvate: “Tko te j**be, lažljivice!”

Martina Mlinarević otkazala promociju pa optužila Hrvate: “Tko te j**be, lažljivice!”

897
0

Na Evergreen Festu u Čitluku iznenadno je otkazana promocija knjige ‘Huzur’ veleposlanice BiH u Češkoj Martine Mlinarević Sopta, što je ona nazvala zabranom i osvetom, a organizatori festivala u petak su naveli kako je ona sama otkazala promociju i optužila  organizatore.


Knjiga ‘Huzur’ predstavlja dnevnik borbe Martine Mlinarević s karcinomom dojke. Ona se od 2017. borila s rakom dojke i prošla nekoliko operacija. Nakon jedne od njih javno je pokazala kako izgleda bez dojke nakon mastektomije.

Promociju je otkazala procjenjujući da je moglo doći do incidenta nakon što su se ranije pjevači Edo Maajka i Sejo Sekson izrugivali  Međugorju, što je izazvalo negodovanje publike.

Žicanje pažnje

Javnost je o ‘zabrani’ promocije na svom Facebook profilu izvijestila sama Mlinarević Sopta, koju je nedavno na poziciju veleposlanice BiH u Češkoj imenovao član BiH Predsjedništva Željko Komšić, kojega su Bošnjaci nametnuli Hrvatima, i čija je jedna od prvih odluka bila smjena svih ranije imenovanih diplomata Hrvata.

“Festival koji traje mjesec dana, godinama, na kojem se izmijenja stotine izvođača, performera, umjetnika, festival Hercegovine, iz mog susjedstva, ima za problem moju književnu večer. Uz udaljavanje mojih knjiga iz hercegovačke knjižare prije par mjeseci, ovo je novi izravan udar na moj rad i egzistenciju u okruženju u kojem živim, gdje mi je rad i egzistencija apsolutno onemogućena”, ustvrdila je na svome Facebook profilu Mlinarević Sopta u tekstu punom psovki.

Otkazivanje promocije knjige pripisala je hrvatskim političkim predstavnicima u BiH.

“O novom šikaniranju i napadu na mene obavještena je i Američka ambasada i gospodin Wigemark ispred EU, koja me povodom Osmog marta odabrala za jednu od najinspirativnijih žena u globalnoj kampanji Europske unije – Inspired by Her

“Tko te j**be, lažljivice!” 

Bagra nema pojma da se drugog i drukčijeg ne može ušutkati ovim prizemnim, luzerskim metodama. Možda nekog uplašenijeg, ali ne i mene“, napisala je, a tekst je zaključila porukom: “A sloboda je ovo, kad mogu da kažem, sa dna srca i mirne duše – Ko vas j*** majmuni“.

Iz Evergreen Festa u Čitluku su pak opovrgnuli samu književnicu navodeći kako je promocija otkazana na njezin prijedlog nakon što su je informirali o brojnim lošim komentarima njezinih ranijih istupa.

“Odluka da događaj otkažemo je bila na Martinin prijedlog koji smo i prihvatili, a sve s ciljem izbjegavanja bilo kakvog mogućeg incidenta”, navode organizatori.

Budući da je Marina Mlinarević lažno optužila organizatore, a objavu na Facebooku zaključila psovkom “Tko vas j**be, majmuni”, njoj se  bez imalo zazora može odgovoriti “Tko te j**be, lažljivice!”

M. Markvoić/Foto:facebook

Previous articleKVESIĆ: Problemi u SKB Mostar postoje, ali nema problema koji nije rješiv
Next articleJESMO LI SE ZA TO BORILI???