Home Ostalo Milo Đukanović izgubio vlast nakon tri desetljeća, čelnik prosrpske koalicije proglasio pobjedu

Milo Đukanović izgubio vlast nakon tri desetljeća, čelnik prosrpske koalicije proglasio pobjedu

546
0

Temeljem 95 posto obrađenih glasačkih listića, crnogorski Centar za monitoring potvrdio je u ponedjeljak rano ujutro da oporba ima većinu mandata u crnogorskom parlamentu, te da Đukanovićeva Demokratska partija socijalista nakon 30 godina ide u oporbene klupe.

Prema podacima Centra, DPS ima 30 mandata, koalicija “Za budućnost Crne Gore” 27, “Mir je naša nacija” 10 mandata, “Crno na bijelo” četiri. Po tri mandata imali bi Socijaldemokrati i Bošnjačka stranka, dva SDP i dva mandata dvije liste albanskih partija.

Kad se sve zbroji, tri oporbene koalicije imaju 41 mandat, a ako bi se tome pridodaju i dva mandata SDP-a Ranka Krivokapića, koji je posljednje četiri godine proveo u oporbi, nakon što se 2016. godine sukobio sa Đukanovićem i napustio vladajuću koaliciju u kojoj je bio punih 18 godina, ispada da oporba ima jaku većinu.

Prvi sljedeći korak, koji najavljuju čelnici oporbe, bit će formiranje ekspertne vlade koja bi Crnu Goru vodila do izlaska iz gospodarske krize. U prvim govorima nakon proglašenja pobjede tu ideju podržali su čelnici sve tri koalicije.

Politički analitičar Miloš Bešić rekao je, gostujući u izbornoj noći na Televiziji Vijesti, da je Đukanović izgubio vlast zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti i sukoba sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), koja je pod motom “ne damo svetinje” mobilizirala vjernike, te je organizirala masovne prosvjede protiv tog zakona.

Također je sudjelovala u formiranju prosrpske oporbene koalicije “Za budućnost Crne Gore”.


TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASASkinite 1 kilogram svaki dan. Dovoljno je uzeti jednu šolju ovog

Midas - Nativno Internet oglašavanje

To se pogotovo vidjelo kada je nakon proglašenje pobjede, u ponoć, čelnik te koalicije Zdravko Krivokapić došao u Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici gdje ga je dočekao mitropolit SPC u Crnoj Gori Amfilohije, dok su njihovi pristaše u okolici hrama slavili pobjedu oporbe.

Navedeni zakon je, prema vjerovanju SPC-a, paravan crnogorske države za otimanje crkvene imovine, manastira i crkava

Milo Đukanović bio je crnogorski pramijer u četiri mandata (1991—1993, 1993—1996, 1996—1998; 2003—2006; 2008—2010; 2012—2016), a predsjednik Crne Gore u dva mandata (1998—2002), kao i u aktualnom mandatu koji je počeo u travnju 2018. godine. (Hina)

Dal ste culi sta se zbiloPredsjednik nam pade MiloNezgodno je kazu paoUh,sto mi je njega zaoDal zna neko sad iz grupeDal je na nos il na dupe🤔🤔🤔E tek sad ce da se znojiDok do Spuza dane brojiNema vise da se ricePade i ti predsjedniceSamo mi je mnogo zaoDzemper nisi sacuvaoJer zimske su noci dugeKupuj onaj sad na prugeNeces vise da nam pretisZa Majami dok ti letisSad ce Licka svoga muza,da isprati tu do SpuzaNjegovi su prosli daniZaboravi na ArmaniSad ce budzet da te zezaTrgovaces kod KinezaSta ces sada Blazo,,sine”autobus ti ne gineSad ce narod da naplatiPa ce tajo sve da vratiJer za tebe sve je kraoBas mi vas je nesto zao😭😭Sto se taju sve oduzeNiz ledja mi idu suzeBudi,,dobar”ko sto jesiMalboro mu ti odnesiPonesi mu i ,,brasna malo”ako vam je sta ostaloAli onog bas bijelaSto ne uze sve AngelaI sto vise maramicaMora brisat znoj sa licaKada pocne da se topiDa Spuz jadni ne potopiZao mi je komitasaSto im u Spuz ide PasaDje ste sada zelenasiPade i vas Djukaj MilasiNek sad malo u Spuz,,jase”ako smije robijaseI Mirasa neka vodi,da ne umre na slobodiSad jagode tamo beriA Simovic nek ih mjeriNemoj koja da nam faliDovoljno ste do sad kraliPobjeda nam sretna bilaNema vise nama MilaUlovismo i mi zecaPobjedise,,luda djeca”Otkucalo tika takaIza Spuskih resetakaIZBORI SU OVO NASIZIVI BILI LITIJASI💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻(Jaca Jaca Jovovic)OdgovorProslijedi
Previous articleBugojno, grad koji nije izgubljen
Next articleKATARINA ZOVKO IŠTUK “RASTANAK “