Home Kultura Miroslav Škoro osnovao stranku, otkrili smo kako se zove!

Miroslav Škoro osnovao stranku, otkrili smo kako se zove!

625
0
Bivši kandidat za predsjednika Republike Miroslav Škoro sredinom veljače na facebooku je objavio da je  izrada programa i za osnivanje pokreta koji će okupljati one koji žele drugačije odnose u domovini pri kraju, a osnivačka skupština će se održati do kraja veljače.


“Kako sam i obećao, do kraja veljače osnovat ću politički pokret koji će promijeniti Hrvatsku. Neće me zaustaviti ni virusi ni podvale. Pratite sve uskoro uživo na mojoj Facebook stranici. Hvala vam na strpljenju i povjerenju,” objavio je Škoro na Facebooku oko 20 sati.

Danas smo doznali da je stranka prijavljena, a iz Škorina kruga prenesena nam je informacija da će se stranka zvati Hrvatski domovinski pokret Miroslav Škoro.

Drugi izvor naveo nam je da bi se stranka mogla zvati Pokret za Hrvatsku Miroslav Škoro.

Sabor Škorine stranke, na kojoj se očekuje oko 200  nazočnih,  održat će se u subotu 27. veljače 2020. u Globusu na Zagrebačkom veslesajmu.

Na službenoj stranici Ministarstva uprave u Registru političkih stranaka još nema informacija da je stranka osnovana.

Nova platforma na parlamentarnim bi se izborima predstavila kao alternativa HDZ-u, što je nastavak Škorina angažmana iz predsjedničke kampanje, no pred ovom je ekipom do tada još jedan važan izazov.

“S partnerima koji su me podržali u utrci za Pantovčak intenzivno razgovaram o nastavku suradnje i u tim se razgovorima vodim isključivo idejama za koje smatram da mogu osigurati boljitak života hrvatskog naroda u domovini i izvan nje”, objavio je  Škoro

Sugovornici iz Mosta, Hrvatskih suverenista (Hrast, Hrvatska konzervativna stranka i Blok za Hrvatsku), Zelene liste, kao i ostali partneri s kojima je razgovarao predstavili su mu, ističe, pojedinačno svoje prijedloge. Susreti se nastavljaju te očekuje da će u što skorijem razdoblju postići konačan dogovor, koji će “biti u najboljem interesu Hrvatske”.

Škoro pritom naglašava da je izrada programa i potrebnih akata za osnivanje pokreta koji će okupljati sve one koji žele drugačije odnose u domovini pri kraju i osnivačka skupština će se održati do kraja veljače.

“Dobrodošli ste svi vi koji imate želju sudjelovati u promjenama koje će zaustaviti dvadeset godina lutanja, nedjelotvornosti i zapostavljanja hrvatskih interesa. Imajte strpljenja i vjere jer ćemo uskoro mi definirati i ostvarivati javne politike koje doprinose općem dobru svih hrvatskih građana, a ne pojedinaca i članova stranačkih oligarhija”, poručio je.

Opisujući svoje viđenje politike, Škoro u objavi na facebooku navodi da od njega, u zadnjih mjesec i nešto dana, “nervozni takozvani profesionalni političari, mediji i stručnjaci političke misli u Hrvata traže očitovanje i akciju”.

“Predviđaju moje poteze, optužuju me i osuđuju i jako ih smeta što ne sudjelujem u njihovim dnevnopolitičkim igrokazima. Voljeli bi da komentiram poteze političke klike koja se valja u kaljuži vlastitih promašaja i interesa. Po jednima sam zakasnio, po drugima sam već propao, a po trećima nemam nikakve budućnosti. Ukratko, žele da zbrzam, pogriješim i kao i sve trećeputaške opcije do sada, propadnem prije nego li sam i krenuo. To neće tako ići”, poručuje.

“Predviđali su štošta, jedva 18 posto dan prije izbora, pa je ipak bilo 24,5 posto. Tko žuri – vrat lomi, kaže naš narod”,  kazao je Škoro.

M. Marković/Foto: pxll

Previous articleSUSRET NA OPĆOJ AUDIJENCIJI U RIMU
Next articlePozdrav s Kupreške visoravni