Home Kultura Mladi Livnjak dobiva sve više prilika kod Nike Kovača u Bayernu

Mladi Livnjak dobiva sve više prilika kod Nike Kovača u Bayernu

814
0
Nogometaši Bayerna na penale su izgubili finale Audi Cupa od Tottenhama, a u toj utakmici minutažu je dobio i jedan mladi hrvatski nogometaš.

Ivan Mihaljević, mladić koji je nedavno proslavio 18. rođendan, dobio je posljednjih 14 minuta dvoboja zamijenivši Kingsleyja Comana.

Mihaljević je rođen 7. srpnja 2001. u Münchenu, a njegovi su roditelji bosanskohercegovački Hrvati koji su se u bavarsku prijestolnicu doselili iz Livna. Slična priča kao i ona Nike Kovača, čiji su se roditelji iz istog kraja odselili u Berlin, piše Gol.hr.

3 u 1: Stoper, lijevi bek i zadnji vezni

Po vokaciji Mihaljević je stoper, ali zapravo je riječ o polivalentnom defenzivcu, igraču koji može podjednako dobro odigrati i kao lijevi bek i kao zadnji vezni.

Ima finu lijevu nogu, krasi ga odlična tehnika za njegovu visinu (191 cm) i jedan je od najvećih talenata u Bayernovu omladinskom pogonu.

Zanimljivo, u Bayern je stigao prošlog ljeta, nakon što su Bavarci ga zamijetili još dok je igrao za kadete Unterhachinga.

Niko Kovač dao mu je priliku da okusi seniorski nogomet odmah po dolasku u Bayern, a u sličnom je tonu nastavio i na ovoljetnim pripremnim utakmicama. Kad god Kovač rotira, za Mihaljevića se pronađe poneka minuta, čisto kako bi mu pokazali da na njega ozbiljno računaju.

Dvaput nastupio za U-19 Hrvatsku

Budući da Bayern trenutačno ima velikih problema s kvantitetom igračkog kadra, Kovač je Mihaljevića priključio prvoj momčadi, a ovisno o tome kakva će biti situacija s (ne)dovođenjem igrača i ozljedama, moguće da Ivan dobije priliku i u kompetitivnijim utakmicama.

Nama je najzanimljivije to da se Mihaljević odredio po pitanju reprezentativne karijere i igrat će za – Hrvatsku. Iako je rođenjem u Njemačkoj automatski stekao i njemačko državljanstvo, a s obzirom na to da su mu roditelji iz BiH može igrati i za Bosnu i Hercegovinu, za njega dileme nije bilo i odlučio je jednog dana nastupati za Vatrene.

Zasad je dvaput zaigrao za U-19 reprezentaciju Hrvatske, ali tko zna, možda ga vrlo brzo vidimo i u A reprezentaciji…

(www.jabuka.tv)

Previous articleTko prolazi u četvrtfinale MZ Široki Brijeg?
Next articleIdućih 12 mjeseci biti će sudbonosni za političku budućnost Hrvatske