Home Ostalo Tjedni komentar…Modne revije svjetske kreatorice i stilistkinje Rade Krivokapić Radonjić su posebne...

Tjedni komentar…Modne revije svjetske kreatorice i stilistkinje Rade Krivokapić Radonjić su posebne i prepoznatljive. To su potvrdili i čitatelji našeg MMportala.

23349
0
Iskreno svijet mode mi je nepoznat, pripadam džins generaciji (farmerica iz Trsta), a modne revije su nama uvijek bile zanimljive i poseban događaj. Tih 80-ih sam bio terenac u Sloveniji, u hotelu Kandija, gdje se nalazila i tvornica automobila Novo Mesto. Otvoren grad, hoteli popunjeni do zadnjeg mjesta. Moja prva modna revija, a mi gosti hotela, terenci zauzeli najbolja mjesta za promatranje. Početak programa, izlaze kraljice, sve ljepotice, uživanje za oči, sajam ljepote, mladosti i modela. Naša rasprava se vodila o ljepoti djevojaka koje su nekako sve bile iste visine i slične građe, prelijepe i prezgodne. bilo ih je oko 40.
Nakon modne revije, program se nastavlja i mi očekujemo 40 djevojka na plesu i zabavi, ali dolaze samo četiri, mi iznenađeni sutradan saznajemo kako su njih četiri se presvlačile po desetak puta, i nije bilo 40 manekenki već samo 4.  A to je razlog što su nama izgledale jednake građe i visine. Toliko o mom poznavanju modnih revija tada.
A danas znam kako je odgovoran i složen posao pripremiti  modnu reviju. Kontaktirali smo naše čitatelje i izdvojili najzanimljiviji komentar  o svjetskoj modnoj kreatorki i stilistkinji  Radi Krivokapić Radonjić, kratko i jasno “posebna i prepoznatljiva”.
Profesionalnost i stručnost svjetske razine, iskreno specijalac za spojiti nespojivo. Školovanje u gradu koji je kolijevka mode ostavilo je dubok trag u životu i talentima Rade Krivokapić Radonjić. Vodeća regionalna diva početkom 21 stoljeća je pogodak u sridu. Na njenim modnim revijama su sudjelovali i manekeni, a ja se sjetih turske serije “SILA” i glavne uloge Borna Maniken. U Hrvatskoj također je maneken Borna Valentić. Najveći maneken svoga vremena Filip Kapisoda je ostavio snažan trag u svijetu mode, ali nažalost je nesretnim slučajem okončao život. U Radinoj biografiji možemo pročitati da je surađivala sa svjetski poznatim i najljepšim crnogorskim manekenom Filipom Kapisodom, koji je njenom modnom revijom pod nazivom “Kotor” završio manekensku karijeru. Nakon završetka manekenske karijere, imao je mnogo planova za budućnost, ali nažalost 16. 3. 2010. okončao je život tragično. Rada je teško podnijela njegovu smrt, a velike mogućnosti za ostvarenje njegovih poslovnih planova ostale neostvarene.
Čitatelj MM portala je poslao video modne revije, jer sve revije svjetske dizajnerice Rade Krivokapić Radonjić su snimane pa evo objavljujemo. Hvala što ste nas odabrali.

 

                                POEZIJA MAKAZA
                     MONA LIZA MODNOG DIZAJNA
                                         ILI
                HALJINA KAO PJESMA NAD PJESMAMA
       Malo slovo o umjetnosti i stilu Rade Krivokapić  Radonjić
Tjedni Komentar …Iz ugla jednog Hercegovca” o Radi Krivokapić-Radonjić | MM Portal
             “Postojalo je nešto veoma vrijedno, što se izgubilo vremenom. Vještina, koja je nekad nekome bila potrebna.“
                               “BITI ODJEVEN”.
              Ta izvorna vještina kroja zvanog odijelo  koja je nekad nekome bila potrebna,  po kojoj su se razlikovali sirotinja i gospoda, a koja je danas svima neophodna, da bi smo bili srećni  i da bi se održala poezija stila , kroz  jezik makaza možda danas nije vrijednost koju  modni kreatori  posjeduju i koja im je potrebna, ali jeste pustolovni duh dopadljivosti svakog čovjeka  kroz monolitnu stvarnost vremena , jeste poezija kroja čovjekovog i stvarnost  oku dostupnog miljea , kroz vještinu oblačenja i mode  koja nam je danas više nego ikada  ulaznica u normalan svijet.
Možda se promijenio i razlog i način krojenja,  izgubilo se povjerenje u makaze kao što se izgubilo povjerenje u riječ, jer i nije sve riječ, nije sve pjesma, i nije sve kroj , izgubilo se povjerenje u simbole, jer simbol može da bude licemjeran, kao što   kroj ne zna za  svoj broj, i sam je vrlo često licemjeran.
Ali zato postoji ogledalo. Ono  otkriva sve.
Kao tišina i kao muzika.
Moda nas izabere… Vrlo često probuđena kao “ strast” vrele krvi, igra platna I tijela, igra mode i  prolaznosti, flert stila I ljepote.
– Daj djevojci prave cipele, i ona će pokoriti svijet – Marilyn Monroe
I upravo u pravim cipelama, glamurozno inspirativno I poetično, zanimljivo i posebno,  modnom pistom korača Rada Krivokapić Radonjić.
Korača kao žena…Umjetnički dokaz ljepote živoga  Boga.
Zdravka Babić:….Arija…. | Bpz.ba
                                                                                                                      Zdravka Babić, književnik
Trebinje , Ljeta Gospodnjeg 2024.
Autor objave Mladen Ljubić-Vajta mmportal.net
Previous articleGradonačelnik dr. Mario Kordić…….Č E S T I T K A…….
Next articleSATTLER: Ljubuški je pravi primjer svima ostalima