Home Herceg-Bosna MOSTAR: ​Otvoren simpozij ‘Mostarska psihijatrijska subota’

MOSTAR: ​Otvoren simpozij ‘Mostarska psihijatrijska subota’

2404
0
SHARE

Šesnaesto izdanje simpozija “Mostarska psihijatrijska subota” otvoreno je danas u Mostaru, a okupilo je brojne stručnjake iz BiH i regije.

Mostarska psihijatrijska subota već tradicionalno obrađuje aktuelne psihijatrijske teme, a ove godine posvećena je temi “Ličnost u psihijatriji: značenje u prevenciji, nastanku i liječenju duševnih smetnji”.

-Iako je psihijatrija kao struka jako napredovala, poznato je da je još uvijek ličnost zagonetka nad zagonetkama jer svako ima svoje posebnosti i pitanje je zašto neko u nekim situacijama reagira ovako, zašto neko ‘ode’ u bolest a netko ne, zašto netko ozdravi brže a netko teže i drugo. Ove godine ćemo to detaljno obraditi – istakao je predsjednik Organizacijskog odbora prof. dr. sc. Dragan Babić.

Prema njegovim riječima, na simpoziju će biti iznesena vrlo zanimljiva predavanja koja će imati za cilj i zadaću pokušati podići razinu znanja i biti u najnovijim trendovima u oblasti značenja ličnosti u psihijatriji, a sve u cilju odgovarajuće pomoći pacijentima.

U sklopu simpozija, između ostalog, bit će održana predavanja: “Ličnost i tipologija ovisnika o alkoholu”, “Od simptoma do ličnosti”, “Karakteristike ličnosti patoloških kockara”, “Novi pristup u dijagnostici i razumijevanju poremećaja ličnosti: bliži li se pomak paradigme u personologiji?”, “Crte ličnosti i poremećaji ishrane” i drugo.

Simpozij je organizirala Klinika za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, u suradnji s Udrugom psihijatara u Bosni i Hercegovini i Liječničkom komorom Hercegovačko-neretvanske županije.