Home Ekonomija Mostar domaćin Međunarodnog simpozija iz dječje kirurgije i urologije

Mostar domaćin Međunarodnog simpozija iz dječje kirurgije i urologije

937
0

Svečano otvorenje XVI. simpozija iz dječje kirurgije i urologije bit će upriličeno 30. svibnja u 13 sati na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

I ove godine simpozij će okupiti iznimno priznate i poznate stručnjake iz područja dječje kirurgije i urologije, a po prvi put najavljen je i dolazak prof. dr. sc. Aseem Ravindra Schulka iz Cincinanatia (SAD) i prof. dr. sc. Rakesh S. Joshi iz Ahmedabada (India).

Zahvaljujući njihovom dolasku, kao i učešću brojnih drugih liječnika iz različitih medicinskih centara iz Njemačke, Švicarske, Italije, Hrvatske, Srbije, Slovenije te Bosne i Hercegovine, Mostar će i ove godine postati nezaobilazna destinacija na karti uspješnih međunarodnih susreta dječjih kirurga i urologa, priopćeno je iz SKB-a Mostar.

Posebnost ovoga simpozija ogleda se u činjenici da, pored aktualnih tema na predavanjima, navedeni svjetski stručnjaci izvode komplicirane operativne zahvate te time, osim što mali pacijenti dobiju vrhunsku uslugu, i naš liječnički tim ima priliku učiti od najboljih, ističu organizatori.

U sklopu simpozija, predviđeno je izvođenje 18 operativnih zahvata koji će se prenositi uživo video linkom u amfiteatar Medicinskog fakulteta.

Simpozij, čiji je organizator Sveučilišna klinička bolnica Mostar, u suradnji s Kinderchirurgische Klinik im Dr. von Haunerschen Kinderspital Ludwig-Maximilians-Universitaet i Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru, bit će bodovan od Liječnike komore HNŽ-a, a pored velikog broja domaćih i stranih stručnjaka iz područja dječje kirurgije i urologije, nazočit će mu i mnogi uglednici iz javnog, društvenog i političkog života Bosne i Hercegovine, stoji u priopćenju.

Previous articleŠIROKI BRIJEG: Osnovna škola u Biogracima proslavila “Dan škole”
Next articleKrstičević: Hrvatskoj vojsci vraćen je sjaj kakav je imala u Domovinskom ratu!