Home Kultura MOSTAR: Herceg razgovarao s predstavnicima HVIDRA-e

MOSTAR: Herceg razgovarao s predstavnicima HVIDRA-e

696
0
SHARE

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg primio je predsjednika i članove Predsjedništva Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida (HVIDRA) Grada Mostara.

Predsjednik HVIDRA-e Miro Šunjić zahvalio je Vladi HNŽ-a i premijeru Hercegu na svemu što čine za braniteljsku populaciju te na uvažavanju i razumijevanju potreba stradalnika.

Poglavito su zahvalili na dosadašnjoj potpori pri organiziranju Međunarodnog božićnog turnira u malom nogometu, istaknuvši, također, i dobru suradnju kod prijama vježbenika, zapošljavanja i dodjele stipendija i subvencija studentima – djeci poginulih branitelja.

Podsjetili su na to kako će ove godine, u svibnju, prigodnim programom biti obilježeni 25. dani hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata.

Predsjednik Herceg istaknuo je kako branitelji, poglavito stradalnici, zaslužuju poštovanje te da je potrebno činiti stalne napore da se u cijelosti poštuje Zakon o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji.

Dodao je i to kako Vlada o braniteljskoj populaciji skrbi kroz redovito financiranje različnih projekata, među kojima je istaknuo obilježavanje značajnih datuma, potporu braniteljskim zadrugama, nabavu ortopedskih pomagala, potporu stambenom zbrinjavanju i banjsko liječenje, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, iskazavši spremnost da ona bude nastavljena i dodatno osnažena s ciljem stalne potpore i skrbi za braniteljsku populaciju u HNŽ-u