Home Ekonomija Mostar: Predstavljene knjige prof. dr. sc. Ivice Musića

Mostar: Predstavljene knjige prof. dr. sc. Ivice Musića

413
0
SHARE

Predstavljanje knjiga dekana Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivice Musića Memento akademskog pisma i Hercegovački franjevci i filozofija održano je u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače. Promociju su organizirali Sveučilište u Mostaru i Udruga bosanskohercegovačkih Hrvata „Prsten“.

„Prava poruka knjige Akademsko pismo dolazi iz njenih korica koje su crno bijele što znači ispravan i pogrešan način znanstvene metodologije. No, ako pažljivije pogledamo na koricama ima dosta sive nijanse što znači da za svako pravilo postoje iznimke u akademskom pismu, a te iznimke je naveo profesor Musić“, kazao je doc. dr. sc. Mate Penava.

Knjiga Memento akademskog pisma je korisna za sve studente, a posebno je važna za doktorande, istraživače, znanstvenike i sveučilišne profesore koji proučavaju društvene i humanističke znanosti.

Prof. dr. sc. Mate Buntić je kazao da je uvijek volio čitati radove prof. Musića, jer njegove knjige uvijek donose nove znanstvene spoznaje, zanimljivosti i novo svjetlo u akademskom svijetu. Dodao je da prof. Musić konstantno nastoji raskrinkavati praznovjerja i ideologizaciju koja se počela uvlačiti u znanost.

Knjiga Hercegovački franjevci donosi iscrpni prikaz franjevačkog doprinosa obrazovnom sustavu i osnivanju sveučilišta i veleučilišta. Od franjevaca su potekle ideje o razmjeni studenata kakvu danas poznajemo.

Prof. dr. sc. Ugo Vlaisavljević je naglasio da se knjige profesora Musića uvijek mogu iščitavati i da će svaki put to čitanje donijeti  nova dragocjena saznanja.

„Imao sam nezamislivu čast da me autor stavi u svoju knjigu. Dakle, nešto što je pisano kao recenzija i onda je tim teže govoriti o njegovim djelima. Dva čitanja knjige pokazuju da je riječ o djelu koji bi mogao biti klasičan“, rekao je prof. Vlaisavljević.

Dekan Filozofskog fakulteta i autor predstavljenih knjiga prof. dr. sc. Ivica Musić zahvalio je svima koji su sudjelovali u izdavanju njegovih knjiga i koji su izrazili podršku na promociji.

 

Ured za odnose s javnošću Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru