Home Kultura “Najteže (Nam) je bilo ” Organizirat Organizatore”

“Najteže (Nam) je bilo ” Organizirat Organizatore”

1547
0

INFORMACIJA

Slikovni rezultat za hvo široki brijegOdbor za branitelje i ratne stradalnike Gradskog vijeća Široki Brijeg i koordinacija širokobrijeških braniteljskih udruga iz Domovinskog rata oglasili su se priopćenjem povodom popisa organizatora otpora agresiji na BiH.Slikovni rezultat za hvo široki brijeg

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:Slikovni rezultat za hvo široki brijeg

Svjedoci smo kako je posljednjih nekoliko godina jedno od pitanja oko kojeg se “lome koplja” pitanje izrade popisa organizatora otpora agresiji na BiH s ciljem uvođenja nove braniteljske kategorije nositelja “Medalje otpora” koja će imati posebna primanja, ali i privilegije iz toga prava.

Glede ovog pitanja, na današnjem koordinacijskom sastanku širokobrijeških braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Odbora za branitelje i ratne stradalnike, zauzet je zajednički stavSlikovni rezultat za hvo široki brijeg o navedenom pitanju.

Mišljenja smo kako nema potrebe uvoditi ovakvu vrstu odličja te tvrdimo da je hrvatski narod u BiH organizirao otpor puno prije perioda koji se navodi u Odluci Vlade FBiH u definiciji kriterija za osobu organizatora otpora.

Smatramo da su pripadnici bošnjačkog naroda puno kasnije stupili u organiziranje otpora i sa puno manjim brojem ljudi. Ovo je vrlo kompleksno pitanje i u dijelu načina određivanja tko je sve organizator otpora.

Sigurni smo da se ponovno radi o uskim interesima pojedinaca i dijelova ratnih postrojbi, a rezultat svega bit će unošenje dodatnog nezadovoljstva i nemira među braniteljsku populaciju pripadnika HVO-a i Armije BiH te dodatno financijsko opterećenje na Federalno ministarstvo branitelja dok još uvijek imamo braniteljskih kategorija koja uopće nemaju riješen status.

Predlažemo da ovo naše mišljenje uputite na ponovno razmatranje donositelju navedenoga Zakona, a sve u cilju izbjegavanja novih nemira i nezadovoljstava.Slikovni rezultat za hvo široki brijeg

Priopćenje potpisuju:

 • UDRUGA DRAGOVOLJACA I VETERANA
  Predsjednik Udruge – Tomislav Čerkez
 • UDRUGA OBOLJELIH OD PTSP-A
  Predsjednik Udruge – Tomislav Barbarić
 • UDRUGA MALOLJETNIH BRANITELJA
  Predsjednik Udruge – Dario Rezić
 • UDRUGA NOSITELJA RATNIH ODLIČJA
  Predsjednik Udruge – Marijofil Ćužić
 • UDRUGA VOJNIH INVALIDA
  Predsjednik Udruge – Predrag Mandić
 • ODBOR ZA BRANITELJE I RATNE STRADALNIKE
  Predsjednik Odbora – Boro Hrkać

Slikovni rezultat za hvo široki brijeg

 

Uvaženo Predsjedništvo nije mi zgodno da Vam se obraćam, jer svjestan sam svoga znanja ali i nepismenosti, ipak sam visoko nacionalno osviješćen i ne obraćam Vam se kao Mladen Ljubić Vajta već kao prvi izabrani ratni zapovjednik Prve dragovoljačke postrojbe u Domovinskom ratu 1991 – 1995 Poskoci Poskok bojna Široki Brijeg. Naravno Da Vam čestitam u borbi za zaštitu hrvatskih interesa, što ste i ovih dana potpisali na zadovoljstvo svih nas ( HDZ HDZ1990 ). Nažalost moram Vas upozoriti ovom informacijom u svezi potpisa ( tzv Organizatora otpora HVO – a s predstavnicima organizatora Armije BiH ), gdje su krivotvorili istinu o Domovinskoj povijesti ( valjda smo još svjedoci jer smo živi tih svijetlih početaka neše povijesti ).

 1. Tzv Organizatori HVO – a su na prijedlog Predsjednika FBiH Marinka Čavare i ministra branitelja FBiH ušli u zajedničku komisiju u svezi istine o domovinskoj povijesti. Komisiju HVO – a su predstavljali Miljenko Lugonja, Ivo Andrić Lužanski ( Majstorović ) i brigadir Martin Frančešević, a predsjednik zajedničke komisije je general Ramiz Dreković. ( Na naše upozorenje da je uvažena gospoda nekompetentna da samostalno nastupa bez znanja Odjela za branitelje pri HNS – u i bez javne rasprave nisu urodila plodom, dobili su nelegalno zeleno svjetlo za što su sada dalekosežne posljedice). Nelegalne spiskove su predali u institucije Ministarstva branitelja, a na potpis članu predsjedništva Hrvatskog i Bošnjačkog naroda( Džaferović Komšić)
 2. Odluke koje su donijeli su pogubne za Hrvatski narod.

 

 • Da je predsjedništo BiH na čelu s Alijom Izetbegovićem jedini organizator u Domovinskom ratu.
 • Da su jedine legalne i legitimne postrojbe Patriotska lige i Zelene beretke.
 • Da je početak rata i uključivanje u Domovinski rat Dan priznanja BiH.
 1. Dr Miljenko Lugonja pošto je uzurpirao mjesto organizatora Široki BrijegSlikovni rezultat za hvo široki brijeg gdje nikada nije bio ni u jednoj postrojbi, niti je vođen u uredu obrane Široki Brijeg, ponizio je sve branitelje i krivotvorio povijest da su nas Predsjedništvo i Alija organizirali, što će imati dalekosežne posljedice jer sve naše postrojbe ispadaju paravojne kao i Herceg Bosna a zna se da je odluka ratnog predsjedništva Hrvatskog naroda bila da je se Hrvatski narod sam organizirao i da je ratno Predsjedništvo HZHB preuzelo zapovjedanje i zaštitu Hrvatskog naroda ( početak Domovinskog rata 18.9.1991. pogibija Ludviga Pavlovića ), a organizatori dragovoljci su oni koji su se uključili ranije ( general Grabovac je sudjelovao u izradi Zakona koji je donešen u zastupničkom domu HRHB ).

Ako se zna da su idejni tvorci ovog zakona ( Organizatora otpora )bivši djelatnici KOS – a Fikret Muslimović, Ramiz Dreković, Salko Beba i Salko Bukvarević ( postrojba Crni labud ).

 

Nadam se da nema potrebe da Vam se di dalje daju informacije, pogotovo o dr. Miljenku Lugonji jer nije imao nikakvu zadaću u samim počecima Domovinskog rata i da nije bez razloga ušao u ovaj projekt ( a šta ako je bio stalni suradnik Alije Izetbegovića i ove četvorice ), pa sada Željko Komšić likuje da je HVO u sastavu Armije BiH i da je Herceg Bosna udruženi zločinački poduhvat i da je HNV čiji je on član jedini legalni i legitimni predstavnik Hrvatskog naroda.

 

Gospodo Predsjednici Čoviću i Ljubiću ( danas zasjeda Odbor za branitelje Široki Brijeg i sve udruge proistekle iz Domovinskog rata i odbacit će odluku podlu i ponižavajuću i nelegalne i nelegitimne spiskove) zamoljavamo Vas da odbacite ove spiskove kao nelegitimne i dosta opasne po ne samo nas branitelje već i cijeli Hrvatski narod. Vratite u hrvatske insitucije, odnosno u odjel za branitelje da se rješavaju braniteljska pitanja, a protiv Miljenka Lugonje i njegovog sramnog izdajničkog čina zbog krivotvorenja istine o Domovinskoj povijesti podnijet ćemo  prijavu.Slikovni rezultat za hvo široki brijeg                                                   OBRAZLOZENJE                                               JUČER JADRAN TOPIC TRAZI DA MU SE VRATI SPISKOVI A ČIJI SPISKOVI I KOME SU PREDATI SPISKOVI NECE VALJDA JOS REZERVISTE DOPISIVAT I PANTELICA ZALOSNO BI BILO DA NIJE TUŽNO DA SE NA OVAKV NACIN KRIVOTVORI POVJEST BAR DA SMO SVI UMRLI PA AJDE ALI ZA ŽIVE NAS NESMJETE TO RADIT GOSPODO, JER MI SMO VAS ORGANIZIRALI A NE ALIJA ŽALOSNO JE DA MILJENKO LUGONJA PLJUJE PO RODNOM SIROKOM BRIJEGU KO DA JE CETERES PETA DOSTA NAM  TIH RANA, A I MOSTARU PA ŽALOSNO JE DA NEZNATE DA JE POCETAK RATA DONIJELA I FEDERACIJI OSAMNESTI DEVETI DEVEDESET PRVE(18.09.1991.) POGIBIJOM LUDVIGA PAVLOVICA.                          DA JE VEC BILA ORGANIZIRAN A POSKOK BOJNA Slikovni rezultat za hvo široki brijegI KAŽNJENICKA BOJNA DA SU SE SVE POSTROJBE U MOSTARU VEC POCELE ORGANIZIRAT (PA I U DRUGIM GRADOVIMA) I DA SU RATNI STOZER I RATNI ZAPOVJEDNICI NA ČELU SA RADOM BOSNJAKIM BILI ORGANIZIRANI I DA JE ŽELJKO ŠILJEG BIO AKTIVAN U JNA NA ZADRSKO- KNINSKOM RATIŠTU U JNA ŽALOSNO JE DA SU POJEDINI RADILI U DRZAVNIM SLUZBAMA (PA ČAK I U DB-u) GDJE NISU SMJELI DJLOVAT. A DA JE RATNO PREDSJEDNISTVO HRVATSKOG NARODA DONIJELO ODLUKU DA SE HRVATSKI NAROD SAMO- ORGANIZIRAO DA JE ALIJA DAO IZJAVU DA OVO NIJE NAš RAT KAD JE NAPADNUTO RAVNO DA JE SEFER HALILOVIC PUCAO PO DJAKOVU DA JE RAMIZ DREKOVIC PUCAO PO HRVATSKOJ JER SU BILI JOS U JNA A DA JE I MARTIN FRANCESEVIC BIO U JNA žALOSNO JE STO SAD HOCETE I STO VAM TO TREBA PA ZNATE LI VI KOJI SE TREBAJU  PRESTAVLJATI ORGANIZATORI. A DA VI TO NISTE A AKO NEZNATE DA VAS PODSJETIM ” Poskoci na Misi u Kočerinu”Slikovni rezultat za hvo široki brijeg

 

 

Mladen Ljubić – Vajta

Previous articlePredsjedništvo HNS-a spremno za VIII. zasjedanje Sabora HNS-a
Next articlePredsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović održao sastanak sa stranačkim izaslanstvom iz Rame