Home Ekonomija Obilježen Dan Grada Ljubuškog, dr. Šalinoviću posthumno nagrada za životno djelo

Obilježen Dan Grada Ljubuškog, dr. Šalinoviću posthumno nagrada za životno djelo

516
0
Dan Grada Ljubuškog obilježen je u ponedjeljak svečanom sjednicom Gradskog vijeća koja je, uz gradske vijećnike, predsjednika Gradskog vijeća Tihomira Kvesića i gradonačelnika Vedrana Markotića, okupila brojne goste i uzvanike iz svih oblasti života BiH i Hrvatske.vedran-gradonacelnik-duga-resa

Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić, koji je pozdravio goste i u svom obraćanju kratko upoznao nazočne s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom Ljubuškog.

Kvesić je u izjavi za Fenu kazao kako je protekla godina s obzirom na pandemiju koronavirusa bila izazovna za Grad Ljubuški, ali da su u skladu svojih mogućnosti pokušali olakšati život kako gospodarstvenicima tako i svim građanima.

Tihomir Kvesić (Foto: Fena)

U protekloj godini u skladu s novonastalom situacijom pandemije koronavirusa mi smo kao Gradsko vijeće pokušali donijeti niz odluka i zaključaka kako bi pomogli i olakšali kako gospodarski, ali tako i život običnih ljudi, kazao je Kvesić, koji je građanima Ljubuškog čestitao Dan Grada, uz želje da ova godina bude bolja od prethodne.

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić također je ukazao na brojne probleme s kojima su se gradske institucije susrele u vrijeme pandemije, istaknuvši kako su poduzete brojne mjere da bi se što više olakša život građana.

Vedran Markotić (Foto: Fena)

Grad je omogućio besplatan prijevoz svim učenicima osnovnih i srednjih škola, smanjena je cijena vrtića za 50 posto, podijelili smo 550 stipendija… Očekujem bolju i uspješniju 2021. godinu u kojoj planiramo realizaciju mnogobrojnih projekata, posebice infrastrukturnih, kazao je gradonačelnik Markotić.

Ljubušacima je Dan Grada čestitao i predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić, kazavši da unatoč pandemiji ovaj kraj pokazuje koliko je vitalan, koliko su ljudi ovdje poduzetni i koliko se ne predaju ni pred kakvim nevoljama.

Zdenko Ćosić (Foto: Fena)

Pritom je naveo kako je u protekloj godini u ŽZH registrirano 400 novih fiskalnih uređaja te kako je ova županija u ukupnom prometu protekle godine ostvarenom u Federaciji BiH participirala sa 7 posto.

Svečanoj sjednici nazočio je i predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH Dragan Čović koji je uz čestitke za Dan Grada kazao kako Ljubuški svakog dana ide naprijed svima na ponos.

Svima koji su dali barem mali doprinos da ovo bude mjesto ugodna življenja od srca hvala, dodao je Čović.

Dragan Čović (Foto: Fena)

Pritom je izrazio uvjerenje kako će Ljubuški kroz planirane projekte u budućnosti biti poseban grad, posebno mjesto života te još urbaniji, uređeniji i ljepši nego sada.

Ovom prigodom upriličena je dodjela javnih priznanja Grada Ljubuškog za 2020. godinu.

Nagradu Grada Ljubuškog za životno djelo za doprinos i promociju Ljubuškog posthumno je dobio dr. Mate Šalinović.

Godišnje nagrade Grada Ljubuškog dobili su Dom zdravlja Ljubuški za izniman rad u pandemiji koronavirusa te tvrtka Elektro-Milas koja više od 25 godina djeluje u Ljubuškom.

Proslava Dana Grada Ljubuškog druga je po redu otkako je Ljubuški dobio status grada.

Svečanom sjednicom proslavljen Dan Grada Ljubuškog [foto]

D710146

ljubuski.info

 

Potpisana povelja o prijateljstvu gradova Ljubuškog i Duge Rese

May be an image of one or more people and people standing
May be an image of one or more people, people standing and people sitting
May be an image of one or more people, people standing, people sitting and indoor
May be an image of 2 people and people standing
+5
12
Comment
Share
Previous articleHrvatsko Zajedništvo” Garant “Opstojnosti” Hrvata BIH……..
Next articleHana Milak iz SDP-a nova predsjednica Gradskog vijeća Livno