Home Ekonomija Objavljeno koliko birača iz inozemstva je registrirano za izbore u Mostaru

Objavljeno koliko birača iz inozemstva je registrirano za izbore u Mostaru

552
0
SHARE

Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIP BiH) je na današnjoj hitnoj sjednici donijelo Odluku o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvod iz Središnjeg biračkog popisa za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Lokalne izbore 2020. godine za Grad Mostar.

Odlukom je utvrđeno da će se na izvodu iz Središnjeg biračkog popisa za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Grad Mostar naći ukupno 3.974 birača, priopćeno je iz SIP-a BiH.

U skladu s Izbornim zakonom BiH, Središnji birački popis i izvodi iz Središnjeg biračkog popisa su javni. U cilju osiguranja točnosti, ažurnosti i ukupnog integriteta Središnjeg biračkog popisa Središnje izborno povjerenstvo BiH objavljuje na svojoj web stranici, vodeći računa o zaštiti osobnih podataka, Izvod iz Središnjeg biračkog popisa za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Grad Mostar.

Na istoj sjednici Središnje izborno povjerenstvo BiH je donijelo i odluku kojom se odbija upis u izvod iz Središnjeg biračkog popisa za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Grad Mostar za 441 birača. Odluka će biti objavljena na web stranici, a u prilogu odluke je baza podataka Središnjeg izbornog povjerenstva BiH o odbijenim prijavama kojoj se može pristupiti putem unošenja osobnih podataka u aplikaciju “Provjerite status vaše prijave”.

Žalbe na navedenu odluku, koja će danas biti objavljena na web stranici SIP-a BiH, mogu se podnijeti Apelacijskom odjeljenju Suda BiH putem Središnjeg izbornog povjerenstva BiH do petka, 30. listopada do 24.00 sati. Žalbe se dostavljaju putem faks aparata na broj +387 33 251 329, putem e-mail adrese prijavapp@izbori.ba ili osobno u sjedište SIP BiH, ulica Danijela Ozme broj 7, Sarajevo.

SIP BiH poziva birače koji su podnijeli prijavu da glasaju izvan BiH za Grad Mostar, da posjete web stranicu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i provjere je li njihova prijava odbijena i eventualno iskoriste mogućnost podnošenja žalbe.