Home Ostalo Održan okrugli stol “Znanje i rezultati znanstveno-istraživačkog rada u funkciji korištenja i...

Održan okrugli stol “Znanje i rezultati znanstveno-istraživačkog rada u funkciji korištenja i upravljanja resursima”

189
0
SHARE

Okrugli stol “Znanje i rezultati znanstveno-istraživačkog rada u funkciji korištenja i upravljanja resursima”, održao se danas na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru.

Okrugli stol organizira Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) u BiH.

Prigodnim riječima Okrugli stol otvorio je dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH te član HAZU-a BiH.

„Ovaj Okrugli stol i sve ono što radimo u zadnje vrijeme, pokazuje koliko bitno može biti staviti ulogu znanosti u sve sfere života u Bosni i Hercegovini i predvodnicu, ono što bi nam mogla biti na neki način vrlo jasna opstojnost u složenim globalnim okvirima, kako društvenog, znanstvenog i gospodarskog“, istaknuo je predsjednik Čović u uvodu.

„Čini mi se da znanost ima jednu svoju posebnu ulogu u svemu“, kazao je dr. Čović, naglašavajući kako je znanje ključni resurs.

Predsjednik Čović je govorio i o strateškim dokumentima kao i okvirima, koji moraju biti do detalja razrađeni kroz sve sastavnice, kako bi svi dokumenti i projekti mogli uspjeti, bez obzira je li u pitanju društveni život, gospodarstvo, obrazovanje, ili odgojne znanosti u cjelini.

Predsjednik Čović je izrazio uvjerenje da je ključna poveznica ovog okruglog stola usmjeravanje svih sastavnica, društvenog, gospodarskog i znanstvenog, u elementima strategije.

„Želim nama svima dovoljno mudrosti, pa i kroz ovo razmišljanje danas na ovom okruglom stolu, ali i kroz naše zajedničko djelovanje, da ove resurse iskoristimo do kraja, i time pokažemo da smo dostojni da iskoristimo povijesnu ulogu, koju ove naše generacije danas imaju u očuvanju prostora u kojem živimo, domovine Bosne i Hercegovine na najbolji način, ali svakako i hrvatskog naroda do kraja ustavno jednakopravnog s druga dva naroda“, kazao je predsjednik Čović te zaželio uspjeh u radu okruglog stola na temu “Znanje i rezultati znanstveno-istraživačkog rada u funkciji korištenja i upravljanja resursima”.