Home Ekonomija PETRAČ JE PRVI NAPAO: Policija zbog premlaćivanja Petrača traga za Vjekom Sliškom

PETRAČ JE PRVI NAPAO: Policija zbog premlaćivanja Petrača traga za Vjekom Sliškom

710
0

Prema neslužbenim informacijama Vjeko Sliško je prišao Petraču i ga pitao: ‘Znaš ti tko sam ja?’ te su se porječkali. Nakon toga, Petrač je navodno prvi udario šakom Sliška, no on se pribrao i ptretukao Petrača.


Ispred zagrebačkog hotela Esplanade sinoć je napadnut i teško ozlijeđen poduzetnik Hrvoje Petrač, široj javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svjedok u tzv. aferi dragulji.

Zagrebačka policija na svojoj je internetskoj stranici u prvim satima nedjelje objavila da je 54-godišnjak napadnut oko 22.30 u Mihanovićevoj ulici, nakon što mu se na ulici “prilikom parkiranja kratko obratio nepoznati muškarac”.

– Nakon što mu se obratio fizički ga je napao te ga teško ozlijedio. Liječnička pomoć teško ozlijeđenom muškarcu pružena je u KBC Zagreb, a za počiniteljem koji se dovodi u svezu s ovim događajem policija intenzivno traga, kažu u policiji.

Prema neslužbenim podacima Petrač je napadnut dok je ispred hotela izlazio iz svojega automobila, a navodno je zadobio frakture kostiju obje noge te potres mozga.

Jutarnji list piše da policija zbog napada na Hrvoja Petrača, traga za Vjekom Sliškom (29), sinom Marka Sliška, ubijenoga 2003. i nećakom Vjeke Sliška, ubijenog 2002. godine.

Navodno su se Vjeko Sliško i Hrvoje Petrač ispred zagrebačkog hotela Esplanade susreli slučajno jer su obojica došli na svečanosti organizirane u hotelu.

U jednom je trenutku, prema neslužbenim informacijama, Vjeko Sliško prišao Petraču s leđa te ga pitao: ‘Je l’ znaš ti tko sam ja?’ te su se porječkali. Nakon toga, Petrač je navodno prvi udario šakom Sliška, no on se pribrao i počeo tući Petrača.

Premda su prve informacije ukazivale da su Petraču polomljene obje noge, doznajemo da je on zadobio prijelom jedne noge i to prilikom pada. Također, s obzirom da je Sliško Petrača nastavio tući dok se ovaj nalazio na tlu, zadobio je i ozljede rebara i glave.

Hrvoje Petrač je prije desetak godina bio osuđen zbog otmice tada maloljetnoga sina bivšega generala Vladimira Zagorca. Dok je tada zbog sudskog postupka punio stupce medija, interes za njegove aktivnosti nakon odsluženja zatvorske kazne je splasnuo. Poznato je samo da se, kao i njegov bivši prijatelj i nekadašnji pomoćnik ministra obrane Zagorec, i on vratio u posao trgovanja vojnom opremom, i to kao zastupnik filijale jedne svjetski poznate izraelske tvrtke.

Premda nikada nije službeno radio za državu, Petrač je za vrijeme rata i u vrijeme osamostaljenja Hrvatske bio osoba koja je imala veliki utjecaj u tadašnjem političkom establišmentu. Iz toga vremena seže i njegovo, sada bivše prijateljstvo, s generalom Vladimirom Zagorcem, koji je tijekom rata obnašao dužnost pomoćnika obrane za logistiku, odnosno bio osoba operativno zadužena za nabavku oružja u vrijeme UN-ovog embarga.

U veljači 2004. Petrač je osumnjičen kao organizator otmice tada maloljetnoga Zagorčevoga sina, a pred policijom i Uskokom je najprije pobjegao u Izrael gdje se skrivao dvije godine. Nakon toga je uhićen u Grčkoj te je na ponovljenome suđenju osuđen na 6 godina zatvora. Iznoseći svoju obranu na suđenju, prokazao je međutim Zagorca za krađu 5 milijuna dolara vrijednih dragulja, a na osnovi Petračeva iskaza državno odvjetništvo je na kraju optužilo i Zagorca, koji je za krađu dragulja osuđen na 7 godina zatvora..

Petrač je u lepoglavskoj kaznionici je suprotno zatvorskim pravilima uživao razne pogodnosti na koje nije imao pravo zbog čega su bivši upravitelj zatvora u Lepoglavi i njegov pomoćnik nepravomoćno osuđeni na 20, odnosno 14 mjeseci zatvora.

R.I. /Hina/Foto:pxll

 

Previous articleTjedni Komentar” Sestra Vedrana LJubić “Na granici Ugande”Nova Misija”
Next articleBuhovo proslavilo 50-u godišnjicu svoje župe, u rad pušten vodovod