Home BIH Plitvička jezera osvojila titulu najtraženijeg nacionalnog parka na svijetu

Plitvička jezera osvojila titulu najtraženijeg nacionalnog parka na svijetu

123
0

Nacionalni parkovi predstavljaju savršeno utočište za doživljaj čuda prirode diljem svijeta. Bez obzira na ljubav prema netaknutim predjelima, očaravajućim vrhuncima ili bujnoj zelenoj vegetaciji, parkovi nude spektakularne prizore koji ne samo zadivljuju, već i ostavljaju bez daha.

 

 

 

 

Ono što je nekada bilo rezervirano samo za istraživače prirode sada postaje pristupačno svima zahvaljujući izvrsnim prometnim vezama, čime se svim posjetiteljima omogućuje jedinstveno iskustvo susreta s prirodom.

U istraživanju koje je proveo tim stručnjaka iz Bounce-a, analizirani su brojni čimbenici kako bi se otkrili najljepši nacionalni parkovi diljem svijeta za 2023. godinu. Na vrhu liste nalaze se Nacionalni park Kruger u Južnoafričkoj Republici, Nacionalni park Lençóis Maranhenses u Brazilu te Nacionalni park Bromo Tengger Semeru na otoku Java u Indoneziji. Međutim, među ovim izvanrednim prirodnim ljepotama, istaknuo se i naš Nacionalni park Plitvička jezera.

S više od 2,1 milijuna Google pretraga unutar posljednjih 12 mjeseci, Plitvička jezera osvojila su titulu najtraženijeg nacionalnog parka na svijetu.

Smještena svega dva sata vožnje cestom od glavnog grada Zagreba, ova oaza prirode domaćin je 16 kristalno čistih jezera, spektakularnih slapova i bujnog zelenila. Plitvička jezera su neosporno postala i najpopularniji nacionalni park prema Google pretragama.

Rezultati istraživanja pokazali su da je Nacionalni park Plitvička jezera zauzeo 5. mjesto na ukupnoj listi najljepših nacionalnih parkova na svijetu s visokom ocjenom ljepote  7,24.

Kada je riječ o društvenim mrežama, Park se ističe s više od 400.000 postova na Instagramu, zauzimajući peto mjesto, te sedmo mjesto po pregledima na TikToku s impresivnih 29,2 milijuna. Osim toga, Nacionalni park Plitvička jezera dijeli treće mjesto po prosječnim Google recenzijama s ocjenom 4,7 od 5.

 

Nacionalni park Plitvička jezera zauzima značajno mjesto na globalnoj sceni najljepših prirodnih lokaliteta. Njegova jedinstvena kombinacija jezera, slapova i prirodne ljepote čini ga nezaobilaznom destinacijom za ljubitelje prirode i istraživače.

D.M. /Foto: shutterstock

Previous articleČOVIĆ: Nema veće ugroze integritetu izbornog procesa od lažnog predstavljanja
Next articleNovogodišnja čestitka ministrice Vlaisavljević: Želimo vidjeti BiH koja grabi ka EU