Home BIH Pod pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića, svečano otvoreni ’23....

Pod pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića, svečano otvoreni ’23. Dani hrvatskog filma’ u Orašju

1118
0

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović nazočio je u svojstvu visokog pokrovitelja svečanom otvaranju filmskog festivala ’23. Dani hrvatskog filma’ u Orašju, čiji je organizator Udruga Filmski festival Dani hrvatskog filma Orašje.

Otvarajući svečanost hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, kazao je kako Orašje sa ovom produkcijom film festivala stvara jednu potpuno novu dimenziju, te je iskazao zadovoljstvo što se i ove godine, sa različitih strana RH i BiH došlo na ovaj tradicionalni festval filma, kako bi se podijelila radost i sa lokalnim ljudima.

Predsjednik Čović je uputio i zahvalu Ivi Gregureviću, inicijatoru velikog kulturnog događaja u Orašju, kao i svima onima koji ga podržavaju na ovom njegovom putu te je poželio svima u ovih osam dana festivala, da uživaju u filmskoj umjetnosti.

– Svi vi koji podržavate ovakve projekte nas Hrvata, projekte koji nas i definiraju u kulturnom smislu kao hrvatski narod, hvala vam od srca, kazao je dr. Čović, uz naglasak na zajedništvo, kako bi ovaj projekt kao i mnogi drugi poslali posebnu poruku koje će se vidjeti s obje strane Save.

Na 23. Danima hrvatskoga filma, najvećeg kulturnog događaja u Županiji Posavskoj, prikazat će se osam filmova iz najnovije hrvatske produkcije, te po jedan gostujući film iz BiH i Srbije, kojim se završava festival 8. rujna.

Na svečanom otvorenju ovog filmskog festivala u Kino dvorani došli su brojni dužnosnici iz BiH i Hrvatske, veliki broj glumaca, redatelja i osoba iz svijeta filma te prijatelji festivala.

Izaslanstvo HDZ-a nazočilo je i na prijemu kod načelnika općine Orašje Stanka Vincetića u povodu manifestacije Dani hrvatskog filma.

Previous articleĆosić i Kraljević dogovarali suradnju s Kanadom
Next articleKomentar Tjedna” Dok Predsjednik Čović Radi “Oporba Prepisuje Program HDZ-a