Home Kultura MAMIĆ: Nisam bjegunac, kaznu ću služiti isključivo u BiH

MAMIĆ: Nisam bjegunac, kaznu ću služiti isključivo u BiH

450
0

Podnio sam ostavku na članstvo u skupštini Dinama i zatražio sam da me se razriješi funkcije savjetnika Dinama, poručio je Zdravko Mamić na konferenciji za novinare u Mostaru, dan nakon što je Vrhovni sud RH potvrdio presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli čelnik Dinama osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama.

“Podnio sam ostavku na članstvo u skupštini Dinama i zatražio sam da me se razriješi funkcije savjetnika Dinama. Više nisam član nikakvog tijela niti sam u formalnom radnom odnosu. Moj ostavke su neopozive,” kazao je Mamić istaknuvši kako će zatvorsku kaznu, ako do toga dođe, služiti u Bosni i Hercegovini.

“Ako dođe do toga, zatvorsku kaznu ću služiti isključivo u BiH. Pravnici to znaju, ja formalno nikada nisam bio bjegunac niti sam danas bjegunac. Kada je prva presuda izrečena ja sam ostao u svojoj matičnoj državi. Kako mogu pobjeći iz vlastite države,” kazao je Mamić.

Najviši sud je njegovom bratu Zoranu Mamiću smanjio kaznu zatvora s četiri godine i 11 mjeseci na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru s četiri godine i dva mjeseca na tri godine i dva mjeseca.

Uz to, Vrhovni sud je ukinuo presudu u dijelu koji se odnosi na optužbu da je Zoran Mamić poticao Pernara na zlouporabu te je u tom dijelu naloženo ponovljeno suđenje, priopćio je najviši sud.

Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena prvostupanjska presuda kojom je osuđen na tri godine zatvora, dodao je najviši sud u priopćenju u kojem navodi samo inicijale optuženika.

U ponedjeljak je Dinamov trener i Zdravkov brat Zoran podnio ostavku na funkciju trenere i sportskog direktora “Modrih”.

“Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravomoćna ja je prihvaćam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljnjem radu”, izjavio je Mamić./

Previous articleSastanak radne grupe za F BiH HDZ-a BiH i SDA o važnim pitanjima za funkcioniranje Federacije BiH
Next articlePosebna djevojka odusevila je sve u 2020 a evo sta planira za 2021