Home Vijesti Pogledajte kako je izgledala komemoracija za našeg Galeba

Pogledajte kako je izgledala komemoracija za našeg Galeba

1290
0
SHARE

Oliver Dragojević je svojom glazbom i ljudskim vrlinama ostavio neizbrisiv trag u Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj, a bio je cijenjen i izvan granica naše Domovine, istaknuto je u utorak u splitskom HNK-u na komemoraciji u čast legendarnom glazbeniku koji je umro u nedjelju.

31.07.2018. u 14:19

Komemoraciji su, uz obitelj i prijatelje, nazočili hrvatski državni čelnici – predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Za vrijeme komemoracije mjesne su klape otpjevale nekoliko Oliverovih pjesama, a na višemetarskom video-zidu na pozornici splitskog HNK prikazno je nekoliko video snimki na kojim Oliver izvodi svoje hitove.

Komemoracija je završena višeminutnim pljeskom u čast Olivera te su nazočni zapjevali njegov bezvremenski hit “Vjeruj u ljubav”.

Na komemoraciji su, između ostalih nazočili Tereza Kesovija, Toni Cetinski, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, potpredsjednik Vlade i ministra obrane Damir Krstičević, načelnik glavnog stožera OS RH general Mirko Šundov, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Ivo Raffanelli.

Brojni građani upisuju su u knjigu žalosti.

U 18,50 sati kreće posljednji ispraćaj Olivera iz crkve sv. Frane preko Rive do katamarana koji će ga posljednji put odvesti u voljenu Velu Luku, gdje će u srijedu u 18 sati na mjesnom groblju sv. Roka biti pogreb.

U povodu smrti Olivera Dragojevića Vlada je utorak proglasila Danom nacionalne sućuti.