Home Kultura Pokopan hrvatski branitelj pukovnik Viktor Ćorić

Pokopan hrvatski branitelj pukovnik Viktor Ćorić

769
0

Uz vojne počasti, na groblju Zečine u Knešpolju (Široki Brijeg) u ponedjeljak, 3. veljače 2020. u poslijepodnevnim satima održan je posljednji ispraćaj preminulog hrvatskog branitelja, nekadašnjeg zapovjednika Topničko-raketnog diviziona 2. gardijske brigade HVO-a, pukovnika Viktora Ćorića.

Svečani ispraćaj započeo je ispred gradske mrtvačnice u Širokom Brijegu, obred ispraćaja predvodio je fra Dario Galić, a Viktora su na posljednje počivalište uz obitelj, rodbinu i prijatelje, ispratili i brojni ratni suborci iz Hrvatskog vijeća obrane.

Riječi oproštaja prijatelju i suborcu uputio je general zbora Stanko Sopta ratni zapovijednik 2. gardijske brigade HVO-a u kojoj je pok. Viktor Ćorić bio zapovjednik Topničko raketnog diviziona.

Govor prenosimo u cjelosti:

Poštovana i ožalošćena obitelji Ćorić!
Dragi Vito!
Poštovani prijatelji!
Vijest o Tvojoj smrti i te kako nas je ražalostila. Nadali smo se da ćeš tešku bolest pobijediti, kako si mnogo toga do sada u svome životu pobijedio. Jer, Ti si, Vito, bio borac. Tvoje ime to nosi u svom značenju: Viktor – Pobjednik!
Prošli smo bojeve i bojišnice Domovinskog rata. Na svima si bio u prvom redu, hrabar i odlučan. U oslobađanjuHeliodroma si bio ranjen, i dao svoga obola konačnoj pobjedi nad našim neprijateljem. Tvoju su dušu ubijale vijesti o smrtima Tvojih najboljih prijatelja suboraca, i u njoj se bol kupila. Ta je bol, evo, progovorila u teškoj bolesti, koja Te uzima iz života Tvojih najmilijih i od Tvojih prijatelja.

Želim Ti reći hvala za sve što si u svom životu tako odvažno i s ljubavlju činio. I hvala Tvojoj obitelji. Ponos si Hrvatskog vijeća obrane, ponos Kažnjeničke bojne, ponos Druge gardijske brigade. Ponos si svih nas suboraca.
Želim izreći iskrenu sućut Tvojoj supruzi Viktoriji, tvom sinu Luki i kćeri Mihaeli, tvojoj majci Antoniji, braći Marjanu i Ivanu, te cijeloj Tvojoj obitelji.Dragi Vito, za

Previous articleISPRAĆAJ U NEBO
Next articlePokopan hrvatski branitelj pukovnik Viktor Ćorić