Home Kultura Pored Posušja, Čapljine i Gruda Komšića nepoželjnim proglasilo i Livno

Pored Posušja, Čapljine i Gruda Komšića nepoželjnim proglasilo i Livno

894
0
SHARE

“Grad Livno ne podržava ovakav način izbora hrvatskog člana Predsjedništva“, kazao je gradonačelnik Čelan

Pored Posušja, Čapljine i Gruda Komšića nepoželjnim proglasilo i Livno

Prije nekoliko dana Željko Komšić je dao intervju za jedan portal u kojem je izdvojio nekoliko općina i gradova s većinskim hrvatskim stanovništvom te najavio svoj posjet tim mjestima.

Među ostalim gradovima spomenuo je i Livno. Kako Livno Online doznaje Komšić nije poželjan u Livnu. Naime, prema izbornim rezultatima velika većina birača je svoj glas za hrvatskog člana Predsjedništva dala Draganu Čoviću. Time su jasno dali do znanja koga žele za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

„Nažalost, zahvaljujući pravnom okviru koji postoji u BiH pripadnici jednog naroda Hrvatima su na proteklim izborima izabrali predstavnika u Predsjedništvu BiH. Grad Livno ne podržava ovakav način izbora hrvatskog člana Predsjedništva“, kazao je gradonačelnik Čelan te dodao da treba ustrajati u borbi za jednakopravnost i konstitutivnost Hrvata u BiH i zalagati se za ustavna zakonska rješenja kada je u pitanju izborni zakon.

Željka Komšića, kojemu su na proteklim izborima pobjedu donijeli Bošnjaci,  nepoželjnim u svojim gradovima proglasili su i načelnici Gruda, Čapljine i Posušja.  Personom non grata proglasili su ga i studenti Sveučilišta u Mostaru.