Home Ostalo Predsjednica RH i brojni uzvanici stižu na Pečat

Predsjednica RH i brojni uzvanici stižu na Pečat

1133
0

Večernji list Bosne i Hercegovine u ponedjeljak organizira 17. po redu manifestaciju izbora Osobe godine Večernjakova pečata na koju je potvrđen dolazak i hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, dok je pokrovitelj ove večeri tročlano Predsjedništvo Bosne i Hercegovine. Regija u Mostaru Predsjednici Grabar-Kitarović domaćini će biti članovi državnog Predsjedništva BiH, a iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i zemalja regije stižu brojni dužnosnici, izaslanici premijera Hrvatske i predsjednika Sabora, izaslanstvo Udruge bh. Hrvata “Prsten”… Među pozvanima svoj dolazak potvrdili su i svojedobni osvajači priznanja “Naše gore list”, aktualni potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i brojni drugi dužnosnici iz više država. 
Svi oni proći će prije toga najdužim crvenim tepihom, a što će biti u izravnome prijenosu BHRT-a. Večer glamura, zabave i glazbe, tijekom koje će biti dodijeljeno 15 priznanja za društveni doprinos u brojnim oblastima te na kraju proglašena i Osoba godine, izravno će od 21 sat iz Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače prenositi Bosanskohercegovačka radiotelevizija (BHRT), četvrti program HRT-a, zatim drugi program Radiotelevizije Republike Srpske, Naša TV iz Mostara te brojne druge TV i radijske postaje u regiji, među kojima je i Radio Herceg Bosne. 
U glazbenom programu ove godine uz izvođače iz cijele regije nastupit će i jedna od najpoznatijih španjolskih pjevačica Mayca Teba. Boje Bosne i Hercegovine branit će glazbena skupina Divanhana, iz Hrvatske nastupa Jelena Rozga, iz Srbije stiže Jelena Tomašević, a iz Makedonije David Temelkov. Za glazbenu kulisu pobrinut će se i akademski zbor Pro Musica te europski Big band orkestar iz Novog Sada. Vrijedna Večernjakova ekipa iz BiH obavlja posljednje pripreme za ovaj događaj koji je postao najznačajniji društveni događaj u zemlji i zbog čega se traži karta više. Društveni događaj godine Ovogodišnja manifestacija pod sloganom je “Europsko proljeće”, čime se nastoji poslati poruka o važnosti europskog puta ove zemlje i potrebi za provođenjem reformi. Najznačajniji dio posla Večernjakov tim obavio je s nominacijom 150 osoba. Ranijih godina Večernjakov pečat dobili su brojni više ili manje poznati ljudi, a među ostalima i bivši američki predsjednik Bill Clinton, papa Franjo, a prošle godine gospodarstvenik Marko Pipunić, podrijetlom iz Bosanske Posavine koji je nakon progonstva pokrenuo uspješan biznis u Slavoniji.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/vijesti/predsjednica-rh-i-brojni-uzvanici-stizu-na-pecat-1244837 – www.vecernji.ba

Previous article73. OBLJETNICA TRAGEDIJE
Next articleČOVIĆ: Migrante se neće moći prebacivati bez dozvole županijskih vlasti