Home Ekonomija Predsjednica Zajednice žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača Marina Pendeš posjetila Gradski...

Predsjednica Zajednice žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača Marina Pendeš posjetila Gradski odbor Zajednice žena HDZ BiH Čapljina

1123
0
SHARE

Predsjednica Zajednice žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača i aktuelna ministrica obrane BiH gđa Marina Pendeš danas je boravila u službenoj posjeti Gradskom odboru Zajednice žena HDZ BiH Čapljina te je nazočila redovnoj proširenoj sjednici Zajednice žena HDZ BiH Čapljina.

Ovaj posjet je realiziran u okviru planiranog niza posjeta županijskim, gradskim i općinskim odborima te je bio izvrsna prigoda za razmjenu mišljenja i prigodno druženje.

Na početku večeri predsjednica Gradskog odbora Zajednice žena HDZ BiH Čapljina gđa. Nives Rotim pozdravila je nazočne, te na poseban način zaželjela dobrodošlicu predsjednici. Istaknula je ovom prigodom kako je Gradski odbor Čapljina jedan od najaktivnijih ogranaka, te zahvalila predsjednici na svoj dosadašnjoj potpori. Predsjednica Rotim se također dotakla mnogih projekata koje je Gradski odbor Zajednice žena realizirao, onog što se trenutno rad, kao i planove za buduće razdoblje.

Posebno se osvrnula na povećan broj članica ovog Gradskog odbora u zadnjoj godini dana s velikim aktivnim učešćem u svim svim zbivanjima.  Gđa rotim se također dotakla teme važnosti žena u političkom i javnom životu, a Čapljina zasigurno ima zavidan broj žena na rukovodećim funkcijama.

Predsjednica gđa. Pendeš je zahvalila na dobrodošlici, te istaknula kako je raduje povećan broj članica . Također je kazala kako će nastaviti pružati svoju potporu, u okviru svojih ovlasti i mogućnosti.

Tijekom večeri se razgovaralo o problemu zastupljenosti žena u stranačkim, ali i vlastodržačkim tijelima, te je kazano kako je potrebno ohrabriti i podržati veći broj žena na pozicijama. Također se raspravljalo o pripremama za nadolazeće unutarstranačke, ali i lokalne izbore. Istaknuto je kako će bez sumnje i ovoga puta žene biti predvodnice ovih aktivnosti, te su pozvani svi ogranci Zajednice žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosačada pruže potporu jedni drugima.

Na sastanku su nazočile i članice predsjedništva Zajednice žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača, a posebno izdvojivši gđu Milicu Pehak, zamjenicu predsjednice Pendeš i članicu Gradskog odbora Zajednice žena HDZ BiH Čapljina koja je također pozdravila nazočne.

Mi imamo sve preduvjete za dobar rad, imamo veliku potporu, posebice potporu našega gradonačelnika dr. Smiljana Vidića, a sve drugo je na nama i na našoj ambiciji, te ja ovom prilikom još jednom pozivam sve žene da se uključe aktivno u rad jer nama Hrvatima u BiH jeste teško, pogotovo u ovoj političkoj situaciji, zato se moramo držati zajedno kako bi došli do rezultata bitnog za opstanak Hrvata u BiH – kazala je gđa Pehar.

Nazočne je također pozdravila i glavna tajnica HDZ BiH gđa. Miljana Glamuzina i prenijela podršku i pozdrav našega predsjednika dr. Dragana Čovića.

(ZŽ KKK HDZ-a BiH)