Home Ekonomija Predsjedniče :Štit Zajedništva je Temelj Odbrane Naroda i gradi se na glasu...

Predsjedniče :Štit Zajedništva je Temelj Odbrane Naroda i gradi se na glasu srca “Ratnika” a ne na šutnji Poslušnika!

878
0
Gospodine Predsjedniče, ja sam vam glas naroda, u najboljoj želji i namjeri.
Rijetko se kroz povijest dogodila situacija da Predsjednik i narod su imali istu sudbinu, uglavnom bi to bilo bezbolno ili manje potresno rješenje, ali ovaj put narod je svjestan svoje pozicije i ovisnosti od sposobnosti Predsjednika. Narod je na neki način pupčanom vrpcom vezan za svoga Prvaka, a  kroz borbu za jednakopravnost se vodi i borba za opstojnost. Domaći i strani “investitori” nude neprihvatljivo i guraju nas u radikalnost. Ako je povijest učiteljica, moramo učiti iz povijesti te nećemo iste korake raditi kako ne bi ponovo doživjeli isto stradanje.
Predsjedniče, pokažite više hrabrosti za iskorak u kadroviranju.  Sustavnim kadroviranjem  vrednuj ono što je zapisano u Statutu HDZ, svi moraju spoznati obvezu da  baštine vrijednote demokršćanskog života. Treba znati svaki pojedini član ako se ponaša suprotno , da će biti prepoznat i sankcioniran. Ovo govorim radi “sjemena koje sadimo” za naše naraštaje, kakvu im poruku šaljemo. Uopće nije važno šta pričamo , mladi gledaju šta radimo. Odgajamo ih djelima. Svako napredovanje osoba koje su pogazile sve kršćanske vrijednote šalju poruku da nismo demokršćanska stranka.
Nakon čvrstog karaktera, političar treba biti sposoban i vješt u oblasti u kojoj je raspoređen. Znanje i sposobnosti se mogu popraviti i naučiti, ali karakter je nepromjenjiv. Zbog svega navedenog osjećam potrebu da Vam pišem. Ako narod šuti, svjestan je svoje “pupčane” povezanosti, ali trebamo spriječiti “sramotu”, a potpomognuti da se stvaraju “biseri” hrvatskoga naroda.
Logično se nameće pitanje obnavljanja kadrova, posebno što promatramo niže razine vlasti stanje je gore, imate osobe koje 20 godina raspolažu ogromnim ovlaštenjima i ne osjećaju da trebaju otići. Naprotiv ubacuju djecu kao da je feudalno vrijeme. Narod to vidi i možda kad bude najpotrebnije jedinstvo “zli” će učiniti da to jedinstva  ne bude. Direktori pojedinih poduzeća, ravnatelji škola, da ne nabrajam, za 20 godina nisu u stanju napraviti zaokret sukladno Zakonu o slobodi pristupa informacijama, napredovati u tehnologijama, biti odgovoran prema javnosti i svom narodu..
Predsjedniče, moram Vam postaviti nekoliko tužnih i teških pitanja. Zašto tamo gdje mi vladamo nema boljitka? Zašto ne znamo upravljati kao Prvi među jednakima?Zašto je podjela među članovima HDZa tamo gdje vladaju?  Zašto su jedinstveni tamo gdje su ugroženi? Zašto nismo u stanju zlo u korijenu eliminirati?
Predsjedniče, moram vam reći da je narod bio sretniji 1996 nego danas, tada smo imali nadu u bolja vremena, a ljudi su bili pošteniji i karakterno snažniji. Šta se dogodilo?  Moramo naći izlaz prije nego pukne “pupčana  veza”. Ako se to dogodi, nikad više nećemo vratiti ono što sad imamo, a nismo ništa završili.
Ovo je generacija koja samo zna kukati na druge, sjediti i ništa raditi. Naredite vašim stručnjacima neka naprave analizu transparentnosti svih županija i općina i vidjet ćete da su naše najgore i najnedostupnije. Analiza lokalnih investiranja također će pokazati razlike, analiza sudjelovanja i ostvarenih projekata  i mnogo toga. Zašto u Mostaru odobravaju stanogradnju a kanalizacija ne može podnijeti kapacitet i sad nam grad smrdi. Brzo če ga nazvati “Smrdograd” Zašto neke kuće imaju vodu za obradu zemlje koju ne registrira sat ? Zašto 20 godina u Vodovodu  u Parkovima i dr sličnima obiteljski feud? Zašto smo uspješni u vlastitim biznisima a nesposobni za narodno dobro? Je li moguće da pozicioniramo najnesposobnije?
Također je teško narodu gledati iste face koje se trpaju oko Vas a kao predstavljaju neke udruge (koje trebaju umrijet da bi se neko drugi imenovao). Obolili su i izgubili svaku mjeru u sebeljublju.  Znam da je zahtjevan projekt smjene kadrova, ali je vrlo potreban, kao lijek, kako ne bi bili “tabori” na jednoj a narod na drugoj strani, a meni se čini da je upravo takav kraj cilj “investitora” Moramo spriječiti da “investitori” preko  “smeća” sindikata, studenata, radnika pokrenu “događanje naroda” Zbog svega rečenoga, Predsjedniče stvorite obrambeni sustav da narod bira svoje predstavnike, a narod nikad ne ruši samog sebe.
Bog Vas Čuvao i blagoslovio.
Mladen Ljubić Vajta
Previous articleZovu Nas Sjećanja”ŽIVJELI SU I UMIRALI ZA HRVATSKU”
Next articleHrvatski nogometaš i kapetan dobio novo veliko priznanje