Home Ostalo Predsjednik Čović i dopredsjednica Filipović sastali se s dopredsjednikom Pranjićem i predsjednicima...

Predsjednik Čović i dopredsjednica Filipović sastali se s dopredsjednikom Pranjićem i predsjednicima gradskih i općinskih organizacija Regionalnog odbora HDZ-a BiH Sjeverozapadna Bosna

138
0

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović zajedno s dopredsjednicom HDZ-a BiH i i zastupnicom u Zastupničkom domu PS BiH Darijanom Filipović sastao se danas u Banja Luci s Davorom Pranjićem, dopredsjednikom Republike Srpske iz reda hrvatskoga naroda te dopredsjednikom stranke, kao i predsjednicima gradskih i općinskih organizacija Regionalnog odbora HDZ-a BiH Sjeverozapadna Bosna.

Tijekom susreta razgovaralo se o položaju Hrvata u Republici Srpskoj i u institucijama Republike Srpske, problemima hrvatske zajednice u ruralnim područjima koji se ponajprije tiču cestovne infrastrukture i projektima od interesa, pri čemu je istaknuta odlična suradnja sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH, ali i oko pomoći hrvatskoj zajednici u ovome entitetu s obzirom na predstojeće Lokalne izbore 2024. godine.

Također, istaknuta je važnost europskog puta BiH koji je temelj napretka i stabilnosti te boljih uvjeta života svakodnevnog čovjeka, a za koji predvodi HDZ BiH.

Na kraju susreta zaključeno je da su međusobni susreti i razgovori s ljudima u lokalnim zajednicama temelj očuvanja zajedništva te da bi Banja Luka u skorijem vremenu trebala biti domaćin sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH.

Previous articleŠirokobriješka večer u Zagrebu okupila 800 gostiju
Next articleE.Nišić….Ne zamjeri……Čaša pića….