Home BIH Predsjednik Čović na sastanku sa dužnosnicima Županije Posavske

Predsjednik Čović na sastanku sa dužnosnicima Županije Posavske

280
0

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović sastao se danas u Orašju u zgradi Vlade Županije Posavske sa dužnosnicima svih razina vlasti iz Županije Posavske, koje je predvodio Đuro Topić, predsjednik Vlade Županije Posavske s ministrima u Vladi.

Sastanku su nazočili i Ivo Vincetić dopredsjednik HDZ BiH i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Blaž Župarić, predsjednik Skupštine ŽP, zatim, Mato Jozić, ministar u Vladi Federacije BiH, ali i načelnici općina Odžak i Domaljevac Šamac i gradonačelnik Grada Orašja.

Prilikom sastanka razgovarano je o aktualnim temama i političkom djelovanju, ali i nizu otvorenih tema koje su aktualne u ovoj Županiji, prije svega infrastrukturnim projektima, cestovnim pravcima, zdravstvenim te gospodarskim i poljoprivrednim temama.

Razgovarano je o projektima koji su važni za sve tri općine, ali i za Županiju Posavsku. Govoreno je o projektima koji su rađeni posljednjih godina, te ovogodišnjim planiranim projektima. Istaknuta je važnost nastavka potpore dužnosnika i sa federalne i sa državne razine. Također, posebna tema sastanka odnosila se na aktivnosti i suradnju sa dužnosnicima iz Republike Hrvatske i zajedničke projekte.

Predsjednik Čović informirao je predstavnike vlasti i stranke o aktualnoj političkoj situaciji i vođenim pregovorima za uspostavu vlasti te budućim planiranim koracima. Govoreći o projektima, istaknuo je kako Županija Posavska zaslužuje potporu viših razina vlasti, obzirom na značajne rezultate koje je Vlada Županije Posavske ostvarila, te izrazio spremnost za nastavak realizacije projekata koji su od značaja za Županiju Posavsku.

Nakon radnog sastanka, medijima su se obratili Đuro Topić, predsjednik Vlade Županije Posavske i dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH.

„Razgovarano je o projektima, nakon što je formirana Vlada Županije Posavske. Ministri su pripremili program rada i upoznali smo predsjednika Čovića sa svim planiranim aktivnostima u ovoj godini. Posebno s projektima koji očekuju potporu s viših razina vlasti u BiH i iz Republike Hrvatske. Razgovarali smo o načinima i dinamici kako sve skupa pripremiti, zatim usuglasiti sve projekte, kako bi bili spremni za implementaciju. Svi planirani projekti su dio strategije razvoja Županije Posavske, vezani prvenstveno za podizanje kvalitete života na području županije u svim segmetima“, poručio je predsjednik Vlade, Topić.

„Uvijek rado dođem u Posavinu i nastavit ćemo taj kontinuitet. U narednom vremenu opet ćemo ovdje biti s navišom razinom izvršne vlasti Republike Hrvatske, kako bi neke od projekata koje zajedno radimo priveli u končnici namjeni. Prošli smo sve projekte, one lokalne, infrastrukturne, bez obzira je li u pitanju pitka voda, ili otpadne vode, jesu li u pitanju cestovni pravci koje treba privesti namjeni, kako bi na neki način relaksirali promet, jer će biti sve izraženiji na vratima Europske unije. Razgovarano je i o megaprojektima koji su pokrenuti u posljednje vrijeme nešto izraženije, to je ovaj most u Orašju, da dobije svoju protočnost s novim projektom. Tako da možemo osigurati pravi razvoj Županije Posavske i uvjeren sam da će predsjednik Vlade sa svojim kolegama napraviti nužne izmjene prostornog plana cijele županije, odnosno ove tri lokalne jedinice, kako bi sve što je potrebno infrastrukturno, stavili u planove“, istaknuo je predsjednik Čović, govoreći i o mnoštvu konkretnih projekata koji se rade, a o kojima se razgovaralo na sastanku.

Također, predsjednik Čović je iskazao zadovoljstvo održanim sastankom, istučući kako je potpora s viših razina vlasti neupitna, i kroz strukturu javnih poduzeća, koji skrbe na ovom području, ali i kroz Vijeće ministara i kroz Vladu Federacije.

Nakon održanog sastanka dužnosnici su posjetili dječiji vrtić Pčelica u Orašju te obećali pomoć u obnovi.

Previous articleRAZGOVORI O USPOSTAVI ZRAČNE LINIJE MOSTAR – ZAGREB
Next articlePredsjednik Čović na sastanaku sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije