Home Kultura Predsjednik Čović posjetio studente u Studentskom centru Mostar

Predsjednik Čović posjetio studente u Studentskom centru Mostar

1583
0

Hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a i HNS-a dr. Dragan Čović te izaslanstvo Sveučilišta u Mostaru posjetili su danas Studentski centar Sveučilišta u Mostaru.

Prilikom posjete predsjednik Čović je objedovao sa studentima u studentskom restoranu, te s ravnateljom Studentskog centra Draganom Mikulićem obišao novootvoreni Street workout park.

“Meni je ovdje prelijepo. Kada ste u jednoj atmosferi gdje je pozitivna energija, u ambijentu koji je mnogo drugačiji od vremena kada sam ja studirao i dolazio u jedan dio objekata, neki od objekata tada nisu bili ovdje. Taj standard se ne može uspoređivati. Hrana je bila izvrsna, ono što sam vidio danas je da se standard hrane podigao na razinu koja zadovoljava najstrožije kriterije za mlade, za onaj dio energije koja vam je potrebna, a posebno za ove sportaše koji imaju privilegiju da budu u ovom Studentskom centru. Ja potičem i dalje našeg ravnatelja da nastavi i dalje s projektima, ima tu jako puno stvari koje treba povezati sa studentskim sadržajima. Sport i ovaj ambijent okolo je uistinu prelijep, trebat će ovdje jako puno truda i rada, jer ovo mora postati samoodrživo. Zato je potrebna menadžerska vještina kako osigurati sva sredstva da se može održati ovaj standard. Neki od ovih objekata su dosta stari i potrebno ih je održavati i davati mladima one sadržaje koje trebate. Nema razloga da Studentski dom u bilo kojoj zemlji bude bolji nego ovaj u Mostaru. Ono što ja vidim Studentski centar Mostar je na svjetskoj razini. Ako su sportaši koji su dosta zahtjevni zbog njihovih potreba zadovoljni ovdje, onda je to najbolji pokazatelj i čestitka za sve što je do sada urađeno i potpora za sve buduće projekte”, kazao je dr. Dragan Čović.

Hrvatski član Predsjedništva BiH pokazao je veliko zanimanje za novootvoreni Street workout park. Kratku prezentaciju aktivnosti održali su trener Kickboxing kluba ‘Eagles SCM” Mario Matuka i igračica SOK Mostar Sandra Brekalo. Street workout park ili fitnes na otvorenom je prvi park ovog tipa izgrađen u Mostaru, ali i u cijeloj regiji.

“Sve što radimo mora biti najbolje. Danas ako nešto radimo i novi objekti koji će ići veoma brzo i ovi sportski sadržaji koji daju novu dimenziju cijelom projektu moraju biti na onoj tehnološkoj razini koja je u to vrijeme dostignuta u svijetu. Nismo mi toliko bogati da možemo raditi loše stvari. Jednostavno kada jednom napravite nešto dobro onda to mora funkcionirati. Tako da ovaj dio ozračja je prelijep”, naglasio je dr. Čović.

Ravnatelj Studentskog centra Mostar Dragan Mikulić zahvalio se hrvatskom članu Predsjedništva BiH na potporu u svim proteklim godinama.

“Nikada nisam naišao na zatvorena vrata, i to meni kao ravnatelju Studentskog centra puno znači. Ovo što danas vidite je rezultat zajedničkog rada, ne samo mene, nego i mojih uposlenika, te možemo ih tako nazvati ‘vanjskih suradnika’ politike gospodine Čovića, premijera Hercega, i gradonačelnika Bešlića čiju potporu imamo.

Previous articleSastanak izaslanstava HDZ BiH i HDZ RH
Next articlePlenković u Mostaru: Očekujem kako će rezultati izbora biti sukladni principu legitimnosti