Home Ekonomija Predsjednik Čović razgovarao sa veleposlanikom RH Sabolićem i državnim tajnikom Milasom i...

Predsjednik Čović razgovarao sa veleposlanikom RH Sabolićem i državnim tajnikom Milasom i zastupnicom Zovko

788
0

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović razgovarao je danas u Mostaru sa Ivanom Sabolićem, veleposlanikom Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini i Zvonkom Milasom, državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Željanom Zovko, zastupnicom u Europskom parlamentu.

Prilikom susreta razgovarano je o aktualnoj političkoj situaciji te odnosima Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Naglašena je važnost konstruktivne komunikacije i uvažavanja, te je potvrđena puna potpora ulaska BiH u EU i NATO što je naglašeno kao najznačajnije strateško opredjeljenja HNS-a BiH.

Predsjednik Čović informirao je veleposlanika Sabolića i državnog tajnika Milasa o zastoju formiranja vlasti u BiH na svim razinama. Naglašeni su svi nedostatci svjesnog opstruiranja implementacije izbornih rezultata skrećući pozornost na teme koje nisu u fokusu javnosti.

Unatoč izboru nelegitimnog i nelegalnog  člana Predsjedništva BiH, dominantno bošnjačkim glasovima, stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora nikada neće biti dio problema i opstrukcija.

Hrvatski narodni sabor svakdonevno poziva na dogovor i pronalazak rješenja ali i nužnost brzog procesa formiranja vlasti na svim razinama kao jedino rješenje za izlazak iz višemjesečnog zastoja, uz isključivo zajednički kompromis SNSD-a, SDA-a i HDZ-a BiH kao demokratski izabranih predstavnika konstitutivnih naroda u BiH, sukladno izbornom rezultatu.

Također, naglašena je potreba žurne izmjene Izbornog zakona kao jedinog mogućeg načina kojim bi se osigurali i zaštitili ustavnost i demokratičnost izbornog procesa.

Veleposlanik Sabolić i državni tajnik Milas, iskazali su punu potporu legitminim predstavnicima Hrvata u Bosni i Hercegovini u provedbi reformi usmjerenih na približavanje članstvu u Europskoj uniji, uz poštivanje ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda u BiH.

(hnsbih.ba)

Previous articleMiljenka Koštro”TI NE MOŽEŠ BITI JA, JA NE MOGU BITI TI”
Next articleNatasa Butinar @”Da bi imali Vrijeme (To have Time)