Home Ekonomija Predsjednik Čović u Kreševu: Svi obećani projekti realizirani,Travnik i Vitez

Predsjednik Čović u Kreševu: Svi obećani projekti realizirani,Travnik i Vitez

594
0
SHARE

“Drago mi je ponovno biti ovdje te i iz Kreševa, kao i drugih sredina, poslati poruku kako HDZ BiH brine o hrvatskom narodu te sa 30 godina kontinuirane borbe, čini svojevrsnu kralježnicu političkog djelovanja Hrvata u BiH” kazao je predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH dr. Dragan Čović prilikom večerašnje posjete Općinskom odboru u Kreševu.

Posjetom Kreševu, završena je dvodnevna posjeta Županiji Središnja Bosna, tijekom koje je ovoga puta posjetio Bugojno, Novi Travnik, Vitez, Travnik, Fojnicu i Kreševo. “Šaljemo poruke zajedništva i snage ali i uvjerenja kako ćemo dobiti načelnike u svim sredinama gdje su Hrvati većina ali i dobre rezultate u općinskim vijećima. Napredak u Kreševu je vidljiv i raduju me svi ostvareni rezultati kao i podrška koju imate sa viših razina pa i Vlade Republike Hrvatske. No, treba misliti i o budućim projektima jer imamo kapacitet koji može zaštititi interese našeg naroda u svim sredinama gdje Hrvati žive. Ništa nam neće biti poklonjeno, treba raditi, ništa ne prepuštati slučaju jer mjesta za izgovora nema. Kreševo je primjer kako može izgledati jedna mala općina u kojoj se može ugodno živjeti”, kazao je predsjednik Čović koji je večeras nazočio i blagoslovu novih prostorija ovog Općinskog odbora. Predsjednik istog, Radoje Vidović vodio je sastanak kojem su nazočili članovi Odbora ali i kandidati liste ove stranke na predstojećim izborima te  kazao kako HDZ BIH u Kreševu očekuje načelničku poziciju ali minimalno većinu u Općinskom vijeću.

“Jedan kontinuitet rada u protekle četiri godine daje nam nadu u dobar rezultat. Ono što je važno je činjenica da smo sve obećano i realizirali između ostaloga one veće projekte poput rekonstrukcije ceste koja povezuje Kiseljak i Kreševo, kao i radove na cesti prema Tarčinu. Novih investicija ima kako domaćih tako i stranih, planova na razvoju turizma, radili smo na obnovi obrazovnih objekata, u tijeku je obnova zgrade Doma zdravlja, dok je novi muzej također završen. Od manjih projekata, trudili smo se ravnomjerno razvijati sva naseljena mjesta naravno svjesni naših proračunskih mogućnosti. Važno je da nisu stvoreni novi dugovi te da su oni stari riješeni te da Općina financijski stabilna. Za sve ovo zaslužan je samo dobar tim ljudi, kako iz općinskog organa uprave, tako i stranačkih tijela a naši projekti dobivaju podršku i viših razina” kazao je načelnik Renato Pejak te zahvalio na ukazanom povjerenju da bude ponovno kandidat za načelnika.

Nazočni su istakli i važnu ulogu dovoljnog broja ruku u Općinskom vijeću koje je u proteklom mandatu bilo podrška načelniku za sve spomenute projekte, istaknuta je uloga Mladeži kao i Zajednice žena te vjera u dobar izbor kandidata za Vijeće jer se radi o velikom broju “novih lica”, osoba koje dolaze iz svih sfera društva posebno velikom broju mladih koji će, vjeruju, znati prepoznati potrebe svojih vršnjaka na terenu.

Temom sastanka bila je i aktualna borba s pandemijom koja, kada je riječ o ovoj općini, zasad ide dobro, s   da trenutno nema zaraženih. Istaknuta je dobra suradnja svih nadležnih službi i institucija te poručeno kako će i u nastavku kampanje, HDZ BIH u Kreševu i dalje voditi fer i korektnu kampanju.

Predsjednik Čović je nakon sastanka kojem je nazočio i predsjednik Federacije i dopredsjednik stranke Marinko Čavara, u pratnji domaćina i kreševskog gvardijana fra Josipa Tomasa obišao novu zgradu muzeja Franjevačkog samostana u Kreševu koja bi naredni mjesec trebala biti i svečano otvorena.

23.listopada 2020.

Dr. Čović u Fojnici: Šaljemo poruku organiziranosti i snage, pobjeda na dobrobit svih

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a, dr. Dragan Čović posjetu Središnjoj Bosni, nakon Travnika, danas je nastavio u Fojnici. Na poziv predsjednika Općinskog odbora HDZ-a BiH Branka Stanića održao je sastanak sa članovima Općinskog odbora i kandidatima za predstojeće lokalne izbore.

 “Želja je bila da čujemo kakva je situacija, što možemo i kako pomoći i siguran sam da rezultat, ako budete i dalje dobro organizirani kakvi ste sad, neće izostati. Stoga je na nama, kao predvodnicima stranaka okupljenih oko HNS-a ogromna odgovornost. Idemo poslati poruku naše organiziranosti, što me posebno veseli u svim sredinama u kojima sam bio. Ne sumnjam kako ćemo ozbiljno odraditi i naredno razdoblje kampanje, i siguran sam da će opći rezultat biti više načelnika i vijećnika kada je u pitanju HDZ BiH i to će nam biti dodatna snaga za sve buduće borbe i pregovore”, kazao je predsjednik Čović.

“Idemo na pobjedu, predaje nema, kako za načelničku poziciju tako i kada je riječ o Općinskom vijeću za koje ćemo nadamo se ponoviti a možda i poboljšati rezultat. Lista je kvalitetna i uključuje predstavnike Mladeži, naših seniora, Zajednice žena a podršku imamo i od gospodarstvenika što je iznimno važno” kazao je Stanić te posebno istaknuo i dobru suradnju sa Županijskim odborom.

Daljnju potporu Fojnici i sa viših razina stranke obećao je predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB Radoje Vidović kazavši kako konačno Fojnica, odnosno HDZ BiH u Fojnici ima ekipu koja se istinski bori za narod i projekte koji su od značaja za isti, što prije, kako je kazao, nije bio slučaj. “Stoga vjerujem i u dobar izborni rezultat kao i budućnost hrvatskom narodu ovoga kraja” dodao je Vidović.

Na sastanku je govora bilo i o aktualnoj političkoj situaciji ove općine, nacionalnoj zastupljenosti zaposlenih u općinskoj upravi te pripremi za predstojeće izbore. Dolazak predsjednika Čovića posebno je pozdravio kandidat za načelnika ove stranke u Fojnici, Dalibor Matić koji je pohvalio trenutno vodstvo stranke u Fojnici kazavši kako se napravio prostor za sve, stranka je otvorena za nove ideje i ljude te se i on rado odazvao pozivu i preuzeo odgovornost biti kandidatom za načelnika. “Ovaj saziv  na čelu sa Brankom je pokrenuo domaću političku atmosferu a osobno vjerujem kako svojim iskustvom, voljom i znanje, mogu pomoći Fojnici i svom narodu. Vjerujem kako ćemo nakon izbora napraviti dodatne pomake a ovaj današnji sastanak je dodatni motiv svima nama”, kazao je Matić.

Istaknuti su i određeni pozitivni primjeri kako u gospodarstvu tako i u turističkim, sportskim sadržajima poput aktivnosti koje radi mladi poduzetnik Davor Bošnjak ali i brojni drugi.

Pohvalu atmosferi koja vlada i samom pristupu izborima uputili su i kandidati za Vijeće, međutim, zaključeno je kako je za brojne aktualne probleme odnosno rješenja istih nerijetko nedostajao dovoljan broj ruku u Vijeću. Iz ovog razloga, i ovim povodom je upućen poziv svim Fojničankama i Fojničanima, da izađu na izbore i izaberu osobe ih mogu dostojno predstavljati.

23.listopada 2020.

Predsjednik Čović u Travniku – Prezentirani ciljevi za bolji Travnik su ostvarivi

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas je posjetio Travnik te održao sastanak s Općinskim odborom HDZ-a BiH Travnik i kandidatima s liste za lokalne izbore.

Domaćin sastanka predsjednik Općinskog odbora Bojan Domić, naglasio je kako je stanje u općinskoj organizaciji na čijem je čelu stabilno, predstavivši kandidata za načelnika dr. Gorana Pejakovića i listu s kojom HDZ BiH namjerava osvojiti povjerenje glasača na predstojećim lokalnim izborima u Travniku.

Dr. Goran Pejaković, kandidata za načelnika općine Travnik i dr. Mario Gučanin – Gazibarić, nositelj liste koalicije HDZ – HSS Stjepan Radić za Općinsko vijeće Travnik prezentirali su kratke crte iz programa.

“Uz isključivo pitanja razvoja, program je okrenut budućnosti. Želimo biti dio političkih i društvenih promjena koje nose u sebi ljudi čiji mladi duh i snaga mogu doprinijeti razvoju lokalne sredine. Pozivamo sve u Travniku da zajedno s nama kreiraju afirmativnije ozračje, zajedno možemo već 15. studenog početi raditi za bolji Travnik“, poručio je dr. sc. Goran Pejaković, kandidat za načelnika.

Predsjednik Čović koje je drugi dan u pojeti Središnjoj Bosni, danas je svoj prvi službeni sastanak proveo u Travniku kako bi se upoznao sa stanjem i tijekom predizbornog procesa. Također, predstavio je i aktualnu političku situaciju u  Bosni i Hercegovini kao i aktivnosti koje provode hrvatski dužnosnici.

“Ciljevi koju su prezentirani su ostvarivi, popora svih dužnosnika HDZ-a BiH izvršne i zakonodavne vlasti viših razina Travniku neće izostati“, poručio je predsjednik Čović uz napomenu, da će do samih izbora doći još jednom u Travnik ako se za to pokaže potreba uz obećanje i punu potporu svim projektima koje lokalna zajednica smatra važnim.

Na početku susreta izaslanstvo HDZ-a BiH je položilo vijenac i svijeće na spomen obilježju Prahulje, uz obilazak i prezentiranje radova na spomen obilježju. Nakon obilaska upriličen je posjet župnom uredu Uznesenja Blažene djevice Marije na Docu i posjet župnom uredu sv. Mihovila Arkanđela, gdje su razgovarali sa župnicima fra Zoranom Livančić i fra Dariom Udovičić, te su posjetili i rodnu kuću nobelovca Ive Andrića.

Predsjednik Čović nastavit će danas posjete općinskim odborima Fojnica i Kreševo kako bi se posjetila svaka lokalna zajednica gdje djeluje stranačka organizacija u Središnjoj Bosni.