Home Ekonomija Predsjednik Čović u Mostaru otvorio II. međunarodnu znanstvenu konferenciju „Economic System of...

Predsjednik Čović u Mostaru otvorio II. međunarodnu znanstvenu konferenciju „Economic System of European Union and Accession of Bosnia and Herzegovina – Challenges and Policies Ahead“

1045
0

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru zajedno sa Asocijacijom za studije Europske zajednice u BiH (ECSA BiH) organizirali su dvodnevnu II. međunarodnu znanstvenu konferenciju pod nazivom „Economic System of European Union and Accession of Bosnia and Herzegovina – Challenges and Policies Ahead“.

Konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića uz supokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Na dvodnevnoj konferenciji bit će izloženo 40 radova, izlagača iz sedam zemalja.

Predsjednik Čović je na početku kazao da su ovakva okupljanja važna zbog znanstvenog doprinosa i iskoraku u polju europskih integracija.

„Ja sam snažan zagovornik ideje da probleme uspostave vlasti rješevamo unutar BiH nalazeći zajednička rješenja koja su do kraja u Ustavu BiH, ali isto tako da naša ekonomska agenda u sebi mora sadržavati sve one elemente kako bi nadomjestili ovu vremensku prazninu koja je postojala u zadnje vrijeme“, naglasio je.

Predsjednik Čović je ukazao i na važnost reformi i prilagođavanje europskom putu. „Važno je da se mi kroz reforme prilagodimo u svakom dijelu života u BiH za taj europski put a ovaj drugi iskorak, kada ćemo otvoriti europski put zavisi od nas kandidata koji moramo napraviti prvo dopunska pitanja koja čekaju kod nas ali primarno kroz čitav paket reformske agende koja će vrlo brzo napraviti razvoj BiH u okvirima naših europskih prijatelja“.

„Duboko vjerujem da ćemo mi kroz ovu konferenciju ostvariti ono što smo planirali“, poručio je dr. Čović.

„Nadam se da će znanstveni dio nastaviti s radom jer to su pravi putevi kojima možemo poslati europske poruke koje pripadaju vama mladima koji ste napunili ovu dvoranu. S naše strane učiniti ćemo sve da taj put olakšamo rasterećeni problema koje bi netko drugi htio da ih posebno istaknemo. Probleme ostavimo po strani idemo zajedno graditi europsku BiH, poručio je dr. Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH na otvaranju konferencije.

Previous articleDan žalosti u cijeloj BiH
Next articleIz Kuta Naše Kraljice “MRTVI SAMO SPAVAJU “