Home Kultura Predsjednik HDZ-a BiH Čović održao sastanak s izaslanstvom Europske pučke stranke u...

Predsjednik HDZ-a BiH Čović održao sastanak s izaslanstvom Europske pučke stranke u Europskom parlamentu

538
0

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH dr. Dragan Čović danas je u Sarajevu održao sastanak s izaslanstvom Europske pučke stranke u Europskom parlamentu. Izaslanstvo, koje boravi u dvodnevnom radnom posjetu Bosni i Hercegovini, sastoji se od zastupnika Manfreda Webera, Andreya Kovatcheva, Davida McAllistera, Paula Rangela, Rase Juknevičienė i Željane Zovko.

Dužnosnici su razgovarali o trenutnoj političkoj situaciji u svjetlu pregovaračkog procesa i potrebi izmjena Izbornog zakona BiH te stabilizaciji prilika. Također su govorili o europskoj perspektivi i putu Bosne i Hercegovine prema kandidatskom statusu.

Dr. Čović je upoznao izaslanstvo s izazovima u pregovaračkom procesu, ističući kako su hrvatski predstavnici bili konstruktivni pregovarači i jedini koji su dostavili više prijedloga koji u potpunosti implementiraju i odluke ELJSP-a i Ustavnog suda BiH.

Upozorio je kako su pojedini predstavnici bošnjačkog naroda usredotočeni na trošenje vremena, bez stvarne želje za postizanjem dogovora koji bi značajno stabilizirao situaciju u državi. Istaknuo je kako BiH mora žurno napraviti iskorak na svom europskom putu te naglasio kako praksa preglasavanja hrvatskog konstitutivnog naroda mora zauvijek biti zaustavljena.

Dužnosnici EPP-a istaknuli su potrebu stabilnosti Bosne i Hercegovine i naglasili kako ravnopravnost hrvatskoga naroda nije i ne može biti upitna. Apelirali su na donošenje dogovora o izmjenama Izbornog zakona i ograničenim ustavnim izmjenama te kazali kako je to važna komponenta za napredovanje na europskom putu koji je budućnost BiH.

Previous articleJagoda Savić “MIRIS DUNJE”
Next articleMarina Vukoja “„Zdrav čovjek ima 1000 želja, a bolestan samo jednu“