Home BIH PREDSJEDNIK HERCEG KOD HRVATSKE MINISTRICE REGIONALNOGA RAZVOJA I FONDOVA EUROPSKE UNIJE

PREDSJEDNIK HERCEG KOD HRVATSKE MINISTRICE REGIONALNOGA RAZVOJA I FONDOVA EUROPSKE UNIJE

181
0
SHARE

Na tragu već uspostavljene suradnje, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg boravio je u Zagrebu, u službenomu posjetu ministrici regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske Nataši Tramišak.

Razgovarali su o mogućnostima realizacije niza projekata prekogranične suradnje, kako kroz bilateralne (Hrvatska i BiH), tako kroz više lateralne angažmane koji otvaraju put zajedničkomu povlačenju europskih sredstava u razvojne projekte od iznimnoga značaja za lokalnu sredinu.

”Bogato iskustvo svih resora Vlade Republike Hrvatske osobito je primjenjivo na prostoru HNŽ-a koja se već pozicionirala kao pouzdan partner u prekograničnim projektima. Od iznimnog su nam značaja osmišljavanje i realizacija prekogranične suradnje, posebice u našim pograničnim područjima. Zato i želimo osigurati dobre preduvjete, prije svega transfer znanja odnosno razmjenu stečenih iskustava i primjera pozitivnih praksi, u čemu nam je ministrica Tramišak obećala pružiti punu potporu”, komentirao je predsjednik Herceg.