Home BIH Predsjedništvo BiH prihvatilo poziv Vučića za posjetu Srbiji 6. i 7. prosinca

Predsjedništvo BiH prihvatilo poziv Vučića za posjetu Srbiji 6. i 7. prosinca

1242
0

Predsjedništvo BiH dnevnik.baje primilo k znanju Izvješće o realizaciji aktivnosti u vezi s ispunjenjem uvjeta za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo (MAP).

Predsjedništvo BiH primilo je k znanju Izvješće Vijeća ministara BiH o aktivnostima u okviru procesa europskih integracija BiH, posebno uzimajući u obzir izvršene i preostale obveze u vezi s pripremom odgovora na Upitnik Europske komisije. Predsjedništvo BiH je zadužilo Vijeće ministara BiH da u suradnji s Vladom Republike Srpske, Vladom Federacije BiH, vladama kantona i Vladom Brčko Distrikta poduzme sve nužne aktivnosti u cilju što žurnije dostave odgovora iz članka 1. Europskoj komisiji. Predsjedništvo BiH je zadužilo Vijeće ministara BiH da poduzme sve nužne korake za što skorije održavanje sjednice Kolegija za europske integracije  u cilju rješavanja spornih pitanja iz odgovora na Upitnik Europske komisije i o rezultatima izvijesti Predsjedništvo BiH.

Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Izvješće o realizaciji aktivnosti u vezi s ispunjenjem uvjeta za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo (MAP).

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića za zvanični posjet Republici Srbiji od 6. do 7. prosinca 2017. godine.

Predsjedništvo BiH odaje priznanje pripadnicima Oružanih snaga BiH za izvanredne rezultate i profesionalnost u izvršavanju zadataka u misiji „Odlučna potpora“ u Islamskoj Republici Afganistan. Svojim izvanrednim rezultatima kontigent Oružanih snaga BiH doprinosi jačanju ugleda i promidžbi Bosne i Hercegovine kao odgovorne članice međunarodne zajednice i pouzdanog partnera u operacijama potpore miru. U ime Predsjedništva BiH priznanje će uručiti predsjedatelj Predsjedništva BiH tijekom posjeta pripadnicima Oružanih snaga BiH u misiji „Odlučna potpora“ u Islamskoj Republici Afganistan, koja će biti realizirana u razdoblju od 20. do 23. studenog 2017. godine.

Predsjedništvo BiH je dalo suglasnost za otvaranje konzularnog ureda Generalnog konzulata Republike Srbije u Banjoj Luci, sa sjedištem u Trebinju. Ovaj konzularni ured, u okviru konzularnog područja, obuhvatat će općine Trebinje, Ljubinje, Berkovići, Gacko, Bileća, Istočni Mostar i Nevesinje.

Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Informaciju o zvaničnom posjetu izaslanstva  Ministarstva obrane BiH Republici Austriji.

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici prihvatilo Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Narodne Republike Kine o međusobnom ukidanju viza za nositelje običnih putovnica, Sporazum između Ministarstva obrane BiH i Ministarstva narodne obrane Narodne Republike Kine o vojnoj pomoći za Bosnu i Hercegovinu, Amandman na Sporazum o grantu između Razvojne banke Vijeća Europe i Bosne i Hercegovine u vezi s Regionalnim stambenim programom – BiH2 (2013) i u vezi s drugim potprojektom u okviru Programa stambenog zbrinjavanja u Bosni i Hercegovini i Nota sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Savezne Republike Njemačke o tehničkoj suradnji za 2014. godinu.

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje Memoranduma o razumijevanju u vezi sa zajedničkim vojnim vježbama i obukom na teritoriju članica potpisnica Američko-jadranske povelje A5 i Protokola između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva obrazovanja i znanosti Republike Makedonije o suradnji u oblasti obrazovanja.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i vlada ostalih članica Inicijative za spremnost i prevenciju katastrofa u Jugoistočnoj Europi o aranžmanima zemlje domaćina za Tajništvo Inicijative za spremnost i prevenciju katastrofa u Jugoistočnoj Europi.

Donesene su i odluke o ratifikaciji Sporazuma o suradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Makedonije u procesu pristupanja Europskoj uniji i Sporazuma o zajmu (Projekt potpore upošljavanju) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Previous articleMarin Topić velikom izložbom obilježava četrdeset godina rada
Next articleMoju ćerku su silovali u školi!