Home Kultura Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora imenovalo dr. Božu Ljubića za predsjednika Glavnog vijeća...

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora imenovalo dr. Božu Ljubića za predsjednika Glavnog vijeća HNS-a

802
0
Zagreb, 19.05.2016. - Nastavak treće sjednice Hrvatskog sabora. Na fotografiji Božo Ljubić. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora imenovalo dr. Božu Ljubića za predsjednika Glavnog vijeća HNS-a

 

Danas je održana druga sjednica u novom sazivu Predsjedništva HNS-a koja je imala 5 točaka na dnevnom redu.

Predsjedništvo je usvojilo Poslovnik o radu Predsjedništva HNS-a, te je dr. Božo Ljubić imenovan za predsjednika Glavnog vijeća HNS-a. Na sjednici je predloženo  da se u roku od tridesetak dana pripreme sva tijela HNS-a, odnosno Glavnog vijeća kao i program rada, te da se predlože voditelji odjela u Glavnom vijeću.

Na sjednici je predloženo da Odjel za ustavno-pravna pitanja, odmah nakon imenovanja, pripremi i organizira veliku javnu tribinu vezanu za izborno zakonodavstvo, kako bi se raspravilo sve oko Izbornog zakona i odluka Ustavnog suda vezanih za Predsjedništvo, Doma naroda ali i Grad Mostar.

Predsjedništvo je komentiralo i aktualnu političku situaciju u BiH, a razgovaralo se i o sporazumu iz Marakeša, te nekontroliranom dolasku migranata u BiH.

Nakon sjednice Predsjedništva HNS-a predsjednik Čović komentirajući uspostavu vlasti kazao je kako je sve spremno što se tiče Vijeća ministara BiH.

„Izjava je usuglašena između tri bloka i sad smo došli u fazu da razgovaramo o raspodjeli resora. Čekam ovih dana da što prije sjednemo da ne bi došli u druge probleme oko popuna resora. Tu ne vidim nikakve tehničke probleme“, naglasio je dr. Čović, te dodao: „Što se tiče Vlade FBiH mi razgovaramo sa svim partnerima kako bismo napravili jedan plan i program i a prva točka mora biti Izborni zakon“.

 

Ured za informiranje HNS-a

Previous articleTjedni komentar “Novi udar na Dragana Čovića”
Next articleANATOMIJA JEDNOG NESTANKA Kako je riješeno hrvatsko pitanje u BiH