Home Ostalo Predstavnik Švicarske obećao tehničku potporu projektima vitalnim za Mostar

Predstavnik Švicarske obećao tehničku potporu projektima vitalnim za Mostar

242
0
SHARE

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić danas se u Gradskoj vijećnici sastao sa zamjenikom šefa misije veleposlanstva Švicarske i direktorom ureda za suradnju Švicarskog veleposlanstva u BiH Sirocom Messerliem.

Tom prilikom gradonačelnik se osvrnuo na najvažnije projekte i aktivnosti pokrenute u Gradu Mostaru nakon uspostavljanja vlasti 2021. godine. Istaknuto je zadovoljstvo MEG projektom koji su Grad i Javno poduzeće Vodovod prihvatili kao alat za mini reformu u poduzeću.

Tijekom razgovora otvorene su mnoge teme o komunalnim uslugama koje su u nadležnosti Grada i naznačeni su problemi u funkcioniranju pojedinih javnih poduzeća i način na koji se želi doći do kvalitetnog rješenja.

Također je predstavnik veleposlanstva Švicarske upoznat s problemom zbrinjavanja mulja s postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda, te deponijom Uborak za koju je urađen Plan prilagodbe, ali se isti ne provodi zbog sudske tužbe za okolišnu dozvolu.

Messerli je pohvalio nastojanja gradske vlasti u rješavanju nagomilanih problema i obećao tehničku potporu u projektima vitalnim za Grad.

Izaslanstvo veleposlanstva Švicarske još su činili šefica Odjela za lokalnu upravu i općinske usluge Maja Zarić i projektni menadžer za upravu i infrastrukturu Boško Kenjić, dok su uz gradonačelnika Kordića predstavnici Grada Mostara bili stručni savjetnik za EU fondove Amela Sjekirica-Suljić i rukovoditelj postrojenja za preradu otpadnih voda u Mostaru Ivan Bebek./HMS/