Home Kultura Prije dvije godine potpisan je Sporazum u Mostaru, bošnjačka strana odbija provođenje...

Prije dvije godine potpisan je Sporazum u Mostaru, bošnjačka strana odbija provođenje potpisanog dokumenta

319
0

Danas su točno dvije godine od potpisivanja Sporazuma o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH. Upravo načela sadržana u Sporazumu potpisanog od strane HDZ-a BiH, SDA i ključnih međunarodnih aktera trebala su biti osnova za konačno rješenje onemogućavanja političke majorizacije i implementacije svih presuda Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava, priopćeno je iz HDZ-a BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Iz HDZ-a BiH dodaju da predsjednik SDA Izetbegović posljednje dvije godine obmanjuje javnost raznim lošim izgovorima, svjestan političke krize koju izaziva ignoriranjem obveza koje je preuzeo stavljanjem vlastitog parafa.

-Legitimno političko predstavljanje konstitutivnih naroda temelj je Daytonskog mirovnog sporazuma i Washingtonskog sporazuma kojim je nastala Federacija BiH, istaknuli su iz HDZ-a BiH.

HDZ BiH poziva na implementaciju Mostarskog sporazuma.Godišnjica mostarskog potpisa koji se ne poštuje

-Danas, nakon dvije godine, podsjećamo i pozivamo sve potpisnike Sporazuma da žurno pristupimo implementaciji istoga, kako bi Opći izbori u listopadu imali sve prijeko potrebne političke i pravne norme za provođenje izbornih rezultata, navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.

“Pokušaji političkog avanturizma utemeljenog na majorizaciji i nastavku diskriminacije od strane bošnjačkih stranaka vodi dominantno prostor Federacije BiH u nesagledive posljedice i još dublju političku krizu”, priopćeno je iz HDZ-a BiH povodom druge obljetnice polovično implementiranog Mostarskog sporazuma.

Previous articleAnđelka Milićević “Pisaću o dobroti”
Next articleTjedni Komentar “Mostar živi i jeste stolni grad Hrvata… “