Home Kultura PRIOPĆENJE Predsjedništva Zajednice žena HDZ-a BiH povodom Međunarodnog dana žena

PRIOPĆENJE Predsjedništva Zajednice žena HDZ-a BiH povodom Međunarodnog dana žena

493
0
Predsjedništvo Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ ove godine sudjeluje u kampanji Žena Europske pučke stranke
 ( #eppwomen ) povodom Međunarodnog dana žena. Slogan kampanje je; razbijmo pristranost –  #BreakTheBias, a ima i prepoznatljiv vizual- portret s prekriženim rukama.  Kampanja poziva na svijet bez predrasuda, stereotipa i diskriminacije, pravedan i uključiv, svijet u kojem se cijeni i slavi različitost, svijet u kojem su žene ravnopravne. Tim povodom, Zajednica žena HDZ-a BiH je izradila kolaž i priopćenje koje prenosimo u cijelosti:
„Na današnji dan prisjećamo se svih žena kroz povijest koje su se borile za ravnopravnost i na taj način, korak po korak ispravljale nepravdu i diskriminaciju kojoj su  bile izložene. Obilježavanjem Međunarodnog dana žena razvijamo demokratsku i civilizacijsku svijest, te se obvezujemo na nastavak djelovanja i ulaganja zajedničkih napora u svrhu ostvarivanja istinske ravnopravnosti žena i muškaraca u današnjem društvu.
 Tom prigodom Zajednica žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača“ izražava punu solidarnost i potporu za Ukrajinu i njen narod, za žene, muškarce, djevojčice i dječake u ovim mračnim vremenima i pozivamo naše članice da organiziramo humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja financijske i materijalne pomoći za  žene i djecu Ukrajine!
 Obzirom da je danas 8. ožujka- Međunarodni dan žena, pozivamo sve relevantne predstavnike UN, OSCE, EU da u cilju zaštite žena  od nasilja, temeljem UN Rezolucije 1325 poduzmu sve aktivnosti kako bi se zaštitile žene i djeca u zonama konflikta od svih vidova torture i nasilja.“ #hdzbih  #zzhdzbih #IWD2022  #danžena2022 #epp #europeanparliament #EU #UN #OSCE
Previous articleZAVRŠENA ZAJEDNIČKA EKO AKCIJA ČIŠĆENJA OTPADA U SELIMA CRNE LOKVE, RUJAN I LJUBOTIĆI
Next articleIzvanredan Nastup “Načelnica Odeljenja za kulturu, obrazovanje i sport Grada Trebinja Slađana Skočajić.