Home Kultura ‘Progledaj srcem’ duhovno-glazbeni spektakl na Maksimiru

‘Progledaj srcem’ duhovno-glazbeni spektakl na Maksimiru

363
0

Šesti koncert suvremene duhovne glazbe “Progledaj srcem” održava se u subotu navečer na stadionu Maksimir u Zagrebu.

 

Uoči početka koncerta u 20 sati pročitano je pismo s pozdravima i riječima Svetog Oca upućenih sudionicima.  Organizatori su Laudato TV i udruga Ime dobrote koji  očekuju oko 50 tisuća ljudi.

“Progledaj srcem” je najveći hrvatski godišnji glazbeni događaj suvremene duhovne glazbe koji donosi cjelodnevni program sa stotinjak glazbenika na sceni.

U službenom programu od 21 sat nastupa 17 izvođača suvremene duhovne glazbe uz pratnju orkestra u kojemu su 24 vrhunska instrumentalista, a organizatori najavljuju i gosta iznenađenja.

Nastupit će 17 izvođača suvremene duhovne glazbe uz pratnju orkestra u kojemu su 24 vrhunska instrumentalista. Na pozornicu će se popeti: Alan Hržica, Amorose, Božja pobjeda, Božja Slava band, Emanuel, fra Ivan Matić, fra Marin Karačić, klapa ‘Sveti Juraj’ HRM, Rafael Dropulić Rafo, sestre Halužan, sestre Husar, sestre Palić, Toni Cetinski, Vanessa Mioč i Zbor Mihovil.

Na stadionu su se mogla vidjeti i brojna poznata lica među kojima su pjevačica Nina Badrić, dizajnerica Leonarda Boban, proslavljeni vaterpolist Dubravko Šimenc i sestre Marija Ivana Husar.

Pretprogram je počeo u 15 sati, dok je koncert krenuo oko 21 sat. Maksimirske tribine i travnjak su popunjeni. Uoči početka koncerta pročitano je pismo s pozdravima i riječima pape Franje upućenih sudionicima.

U popodnevnim satima organizirana je sveta ispovijed te molitva krunice, a u zrak su puštene velike krunice od balona.

Na koncertu ‘Progledaj srcem’ ispred Dinamovog stadiona su bile velike gužve, pjevalo se i plesalo, a prije koncerta publika je slušala propovijed.

Atmosfera je bila odlična, a stadion gotovo popunjen.

U publici se pridružio i kardinal Josip Bozanić kojeg su svi pozdravili gromoglasnim pljeskom, zatim Želimir Puljić. Slijedili su pozdravi počasnim gostima i organizatorima te sponzorima.

 

 

Fra Ivan Matić molio je na pozornici dok su deseci vjernika čekali na ispovijed. Na gitari ga je u prigodnim željama pratila glazbenica Tamara Perc.

“Krenut ćemo u cjelokupan današnji događaj i to onim što je najvažnije – molitvom. Svi ćemo se zajedno sabrati i priključiti molitvi i pjesmi”, glasile su uvodne riječi programa.

U organizaciji katoličkog Woodstocka, kako je manifestacija nazvana zbog veličine i značaja, sudjelovalo je 1200 ljudi. Pripreme su trajale šest mjeseci, a ovo je šesto izdanje koncerta Progledaj srcem. Prethodne dvije godine koncert se nije održao zbog pandemijskih mjera. Prije toga održavao se u zagrebačkoj Areni.

Previous articleMirjana Barać “A KIŠA POTAPA”
Next articleRADICA LEKO, “LJETO U HERCEGOVINI” i NOĆI “