Home Kultura Prvi dragovoljci u prvoj službenoj posjeti Žepačko Bobovačke županije

Prvi dragovoljci u prvoj službenoj posjeti Žepačko Bobovačke županije

563
0
SHARE
Krenuti na put prema Posavini, a ne svratiti u Žepče i ne pozdraviti načelnika Matu Zovku,bio bi grijeh jer je to istinski prijatelj nas Širokobriježana i našeg gradonačelnika Mire Kraljevića. U biti mi smo izaslanici i našeg gradonačelnika, posebno mi Poskoci, pripadnici Prve dragovoljačke postrojbe Poskok bojne. Također smo i najveći ambasadori promotori, misionari, Širokog Brijega. Dogodi se da naše posjete se protumače krivo, a dogodi se da pojedini pripadnici udruga se ponašaju kao da nemaju upute svojih Središnjica, oglušuju se na te posjete, a biti ne shvaćaju cilj, promocija i najava jubilarne obljetnice, poticaj hrvatskog zajedništva kroz posjete i zahvale, iskazivanje važnosti prošle, sadašnje i buduće suradnje. Pažnja je poželjna a posjeta je poziv na uzvratno gostovanje.Ist möglicherweise ein Bild von 2 Personen, Personen, die stehen, außen und Text
Naravno da ćemo posjetiti načelnika Usore, Zvonku Anđelića i zatražiti punu potporu za suradnju i daljne aktivnosti. koje su dokaz kvalitetnog odnosa Prvih dragovoljaca sa svojim Gradonačelnikom. Vrlo bitna je najava  uspostave odnosa dragovoljaca  tamo gdje se realizira posjeta. Cilj je komunikacija i  suradnja dragovoljaca  i njihovih naraštaja, kako bi se suradnjom promovirale prave istinske vrijednosti domoljublja i zajedništva.
U programu je predviđena prvo najava kod domaćina, a zatim  kod zajedničkih prijatelja s kojima smo već u određenoj komunikaciji. Uglavnom su to dragovoljci, branitelji ili prvi organizatori demokratskih procesa u hrvatskom narodu određene općine. Veoma često su dragovoljcima iz Hercegovine konačišta Usora i Žepče. Naravno da ćemo posjetiti i Vareš, mjesto u Žepačko Bobovačkoj županiji gdje je načelnik naš.
U jubilarnoj godini će biti posjeta i druženja i u drugim županijama, suradnja sa udrugama koje prihvate našu incijativu, uz napomenu kako izaslanstvo Prvih dragovoljaca redovito čini takve posjete sa najavom a činit će i dalje ako Bog da.
Napomena: Zahvalnost Načelnicima Žepče i Usore i razgovorima o “Statusu” Branitelja je neiscrpna Tema, a mora se priznat da su Voditelji Braniteljskih Službi Prof. Barešić Žepče i Pranjić Usora Vrhunski poznavatelji “Braniteljskih” prava i da zajednički  treba raditi na dopuni “braniteljskog Zakona (Oko) izjednačavanja prava s pripadnicima A-BIH .
Povratak na redovito radno vrijeme tijela uprave Općine Žepče
MLADEN LJUBIC Vajta