Home Kultura Reakcija Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar na negativan istup SDA o nastavku...

Reakcija Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar na negativan istup SDA o nastavku pregovora

649
0

Lokalni izbori u Gradu Mostaru su prije svega pravno pitanje nastalo na temelju odluke i rješenja Ustavnoga suda BiH te pasivnosti Parlamentarne skupštine BiH u provođenju onoga što je Ustavni sud u ranijim presudama nedvosmisleno utvrdio.

Nakon dva neodržana izborna ciklusa, Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar, zajedno s građanima Mostara, lokalne izbore drži elementarnim civilizacijskim pitanjem, jer se izbori naprosto moraju održati.

Kao građane Mostara, žalosti nas destruktivan pristup toj temi, osobito nakon toliko vremena koje je iza nas te utvrđenih modela izbornih pravila za Grad Mostar, koja su postignuta kroz konstruktivan pregovarački proces 2018. godine u Gradskoj vijećnici Grada Mostara.

Upravo taj proces je dokazao kako jedino dogovor domaćih aktera može biti kvalitetno rješenje, i u konačnici trajno rješenje, a na to sve smo dobili i veliku potporu međunarodnih partnera u Bosni i Hercegovini, jer upravo je to pristup koji oni očekuju od nas samih.

Pozivanje od strane Gradskog odbora SDA na intervenciju OHR-a je u najmanju ruku deplasirano, te predstavlja bježanje od odgovornosti koju smo svi preuzeli.

(GO HDZ-a BiH Mostar)

Previous articleDašak moga zavičaja: Ujna Jula
Next articleSrce Igora Karačića osvojila je lijepa Makedonka