Home BIH Rojs: Što bih ja trebao šutjeti? Ja neću šutjeti nikome, ja govorim...

Rojs: Što bih ja trebao šutjeti? Ja neću šutjeti nikome, ja govorim istinu

212
0

   

Pavković: Od Hrvatskog generalskog zbora napravljen je „cirkus“!Pavković: Od Hrvatskog generalskog zbora napravljen je „cirkus“!

Udruga Hrvatski generalski zbor (HGZ), koliko god pojedini njezini članovi nastoje u javnosti uljepšati svoju„sliku“, kao „ništa se značajno ne događa“, nakon otvorenog pisma dvanaestorice hrvatskih generala, kojeg su potpisali: Ivan Tolj, Ivan Kapular, Andrija Hebrang, Žarko Tole, Ivica Primorac, Željko Šiljeg, Ljubo Ćesić Rojs, Miljenko Galić, Ante Jelavić, Ilija Nakić, Mario Bradara i Žarko Keža ( i nakon što su iz svojih redova besramno udaljili Ljubu Ćesića Rojsa,  zamjenika predsjednika i jednog od utemeljitelja HGZ-a,) prema nekim informacijama gotovo je „u raspadu“.

Naime, nema dana, a da se u javnosti ne javlja general  Rojs i da za svoje suborce i kolege ne iznosi „prljavi veš“, pa se onda sve više i predstavnici ostalih braniteljskih udruga pitaju – gdje je poštenje, gdje je moral, ali i stručnost pojedinih hrvatskih generala, tim prije što se sada stječe dojam da su neki od njih svoje sudjelovanje u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu dobro i „naplatila“.

General Rojs nabrojao hrvatske 'veleizdajnike' odgovorne za presudu u Haagu – SirokiBrijeg.info

 

 

A Rojs zamjera, prije svega, predsjedniku HGZ-a Marinku Krešiću, te generalima Tomičiću i Kruljcu i pukovniku Lukiću, što su se za Dan hrvatske državnosti „grlili i ljubili“ sa ratnim zločincem Džemalom Merdanom i njegovim suradnicima, ne tražeći ni da se pokaju za svoje grijehe.

Za Rojs je to bila i ostala – „veleizdaja“, preko koje nije želio i neće prijeći, prije svega zbog svojih poginulih i ranjenih suboraca.

 

 

Sa svojim izjavama, Rojs se poglavito  zamjerio predsjedniku Krešiću, inače i svom kumu, a ovaj je nakon toga sve učinio da ušutka svog zamjenika, prijeteći mu da će ga izbaciti iz HGZ-a, što se prošlog petka, pod hitno, i dogodilo.

Bio sam među prvima koji su osnovali Hrvatski generalski zbor, u koji sam u nekoliko godina uložio gotovo sve što sam imao. No,jednovrijeme sam govorio da se čudim, s kakvim je govnima, da oprostite, moj predsjednik i utemeljitelj RH dr. Franjo Tuđman osnovao Hrvatsku, tako se pojedinci i sada čude s kakvim sam „govnima“ ja (i neki drugi) osnovao HGZ-e, u kojem su inače na početku uistinu bili pravi ljudi!- rekao je Rojs te dodao da je ovu udrugu „preimenovao“ u „gemišt bojnu“, kojima su osobni interesi važniji od svih drugih, što se naravno, da ne bude zabune, ne odnosi generalno na sve njezine članove, jer tu i dalje ima vrijednih i iznimno časnih generala. Inače, moj kum Krešić je, kako je objavljeno i u medijima, lani skrivio tešku prometnu nesreću u Zagrebu, pod utjecajem alkohola (1.53 prom.), kad se u noći zabio u neki stup i razbio sebe i automobil, ali nigdje nisam čuo ili pročitao da su mu makar na jedan dan uzeli vozačku, (a bivši gradonačelnik Bandić je za manji prekršaj ostao bez dozvole, ali je dao i ostavku!), dokje prije toga na sličan način izletio u Vukovaru. A pored toga, ima toga još i još i još. I takvi danas blate mene i drže mi prodike. Sram ih bilo. Mene može izbaciti samo skupština.- kazao je.

 

 

Na sve ono što se događa u  zadnje vrijeme u HGZ-a sve su više ogorčeni i hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata.

Hrvatski generali trebali bi biti čast i ponos ove države. A što je sad ovo? Neki će s pravom reći -ako su takvi generali, kakvi pa ste vi ostali? – kazao je jedan ogorčeni hrvatski dragovoljac iz Varaždina, dok je njegov kolega dodao da mu je neshvatljivo što su se neki od njih založili i potpisali da se bivši Udbaši puste na slobodu.

Sličnog je mišljenja i legendarni zapovjednik obrane Škabrnja Marko Miljanić, Junak Domovinskog rata. Za njega su Ljubo Ćesić Rojs, Ivan Tolj i takvi i dalje „ratne legende“..

Za većinu članova HGZ-a nikada nisam ni čuo u Domovinskome ratu. Neka taj Tomičić ili Krešić, za kojeg niti ne znam gdje je ratovao, na nekoj svečanosti stanu uz mene, pa da vidimo koga će ljudi prije prepoznati i koga će više cijeniti. Ja nisam general, kao što nisu ni mnogi drugi koji su daleko prije njih to trebali postati, a oni malo koga novog predlažu u svoje redove. Valjda im smetaju i pokojni Rudolf Perišin i Marko Babić, pa ni njih posthumno nisu ni predložili. Dovoljni su izgleda sami sebi. A taj „cirkus“ koji već duže rade u HGZ-e jeviše nego „cirkus“-ogorčeni je istinski legendarni ratni zapovjednik, koji od odličja ima samo hrvatskog trolista, dok razni krešići, tomičići i slično „ne znaju“ kuda bi sa državnim odličjima.

 

 

Hrvatski branitelj Ante Jelčić iz Metkovića nam je rekao da one koji su izbacili Rojsa iz svojih redova može biti sram, iako srama nemaju, dok Drago Čorić iz Širokog Brijega veli da je Rojs, kao jedan od osnivača ove udruge umnogome sam kriv što je doveo u udrugu svega i svačega, misleći da su mu kolege i prijatelji, a na kraju i njegov kum i drugi su mu „zabili nož direktno u srce“, na sramotu i mnogih drugih branitelja.

Evo, kad se u zadnje vrijeme ti naši generali pojavljuju na nekim svečanostima, malo tko od njih više nosi hrvatsku odoru s odličjima kao „ruski generali“. Sram ih je. A bilo bi i mene, veli hrvatski branitelj Dragan Soldo iz Zagreba.

Piše: Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

 

                                                                                                                             Upravni odbor Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) izbacio je u petak Ljubu Ćesića Rojsa iz članstva, jer je, kako navodi, svojim ponovljenim neutemeljenim izjavama u javnosti prouzročio teške posljedice po ugled i interes udruge.

Povod sukobu u HGZ-u bilo je otvoreno pismo 12 generala – pet bivših i sedam aktivnih članova HGZ-a koji su napali predsjednika HGZ-a Marinka Krešića jer se s nekoliko suradnika iz udruge uoči Dana državnosti u prostorijama Islamskog centra u Zagrebu susreo s izaslanstvom Udruženja generala BiH.

“Zašto su se predstavnici Hrvatskog generalskog zbora našli s predstavnicima Udruženja generala BiH, ne pitajući se je li netko od njih odgovoran za ratne zločine nad Hrvatima”, poručili su potpisnici pisma, među kojima je bio i Ćesić Rojs.

Rojs: U HGZ-u nitko nema ispod dva promila

Epilog cijele priče je da je Rojs zbog svojih kritika izbačen iz HGZ-a, no hrvatski general ne miri se tako lako s tom odlukom. Sada je otišao toliko daleko da je članove HGZ-a nazvao “gemišt bojnom”.

“Ne da treba podnijeti ostavku predsjednik HGZ-a, nego cijelo Predsjedništvo i Upravni odbor. Ne može nas pet odlučivati o svemu pored 120 članova. Druženje, nismo mi crkvena zajednica da idemo u džamiju. Otkad je ovo vodstvo, mi nismo otišli kod našeg kardinala, nadbiskupa službeno. Idemo u džamiju i na druženje s Alijinim generalima. Nisu oni generali BiH, onda bi bili i Hrvati i Srbi…”, kaže.

“Oni mogu samo boci odrezati glavu, kad nemaju otvarača za vino. Da dođe prometna policija ispred HGZ-a, mogla bi mjesečnu plaću zaraditi, nema ispod dva promila. Više puta sam upozoravao, mi moramo biti ogledalo ovog društva. Ako smo bili u ratu, mi moramo biti primjer svima”, dodao je za N1.

Rojs kaže i da nema ništa protiv odlaska u džamiju, ali… “Nisu pitali gdje su posmrtni ostaci generala Vlade Šantića. Da nije bilo njega i hrvatskih snaga, Bihać bi doživio sudbinu Srebrenice. Što bih ja trebao šutjeti? Ja neću šutjeti nikome, ja govorim istinu. Spreman sam platiti koju god cijenu treba, ali nema nitko u Hrvatskoj pravo poigravati se sudbinom hrvatskog naroda”, zaključuje Rojs./HMS/

Rojs ljut na HDZ-ovca: ‘Falila je dlaka da mu ne šišnem kroše…’

General Ljubo Ćesić Rojs izbačen je iz Hrvatskog generalskog zbora. Predsjednik HGZ-a Marinko Krešić rekao je da nije primjeren način na koji Rojs komunicira.

 

 

 

 

Nakon upozorenja da bi mogao biti sankcioniran ako nastavi s “neprimjerenim javnim istupima”, Rojs je gostovao na N1, a njegove izjave o HGZ-u bile su kap koja je prelila čašu. Na izvanrednom sastanku Upravnog odbora Rojs, koji je inače zamjenik predsjednika HGZ-a, isključen je iz članstava u toj udruzi.

“Točno, vi ste krivac što sam ja izbačen. Poslije vaše emisije je general Krešić sazvao svoju družinu, zovem ih gemišt bojna”, kazao je Rojs gostujući na N1.

Povod sukobu u HGZ-u bilo je otvoreno pismo 12 generala – pet bivših i sedam aktivnih članova HGZ-a koji su napali predsjednika HGZ-a Marinka Krešića jer se s nekoliko suradnika iz udruge uoči Dana državnosti u prostorijama Islamskog centra u Zagrebu susreo s izaslanstvom Udruženja generala BiH.

“Zašto su se predstavnici Hrvatskog generalskog zbora našli s predstavnicima Udruženja generala BiH, ne pitajući se je li netko od njih odgovoran za ratne zločine nad Hrvatima”, poručili su potpisnici pisma.

Rojs: U HGZ-u nitko nema ispod dva promila

Epilog cijele priče je da je Rojs izbačen iz HGZ-a:

“Kršenjem načela o rješavanju nezadovoljstva radom HGZ-a ili prijepora pri zauzimanju stajališta i donošenju odluka prije svega na tijelima HGZ, a kojeg je temeljem Kodeksa HGZ-a obvezan pridržavati se svaki član HGZ-a te nepoštivanjem zaključka Upravnog odbora HGZ-a od 13. lipnja 2023. godine, Ljubo Ćesić Rojs je svojim ponovljenim neutemeljenim izjavama u javnosti prouzročio teške posljedice po ugled i interes HGZ-a.

Iz tih razloga, Upravni odbor, a temeljem odredbi Statuta Hrvatskog generalskog zbora, donosi odluku o prestanku članstva Ljube Ćesića u Hrvatskom generalskom zboru. Ljubi Ćesiću prestaju sva prava, dužnosti i obveze koje proizlaze iz članstva u HGZ-u”, objavljeno je službeno iz HGZ-a.

No hrvatski general ne miri se s tom odlukom. Sada je otišao toliko daleko da je članove HGZ-a nazvao “gemišt bojnom” i ponovio da vodstvo te udruge treba podnijeti ostavku

“Ne da treba podnijeti ostavku predsjednik HGZ-a, nego cijelo Predsjedništvo i Upravni odbor. Ne može nas pet odlučivati o svemu pored 120 članova….

Druženje, nismo mi crkvena zajednica da idemo u džamiju. Otkad je ovo vodstvo, mi nismo otišli kod našeg kardinala, nadbiskupa službeno. Idemo u džamiju i na druženje s Alijinim generalima. Nisu oni generali BiH, da jesu onda bi bili i Hrvati i Srbi u toj udruzi”, kaže

“Oni mogu samo boci odrezati glavu, kad nemaju otvarača za vino. Da dođe prometna policija ispred HGZ-a mogla bi mjesečnu plaću zaraditi, nema ispod 2 promila. Više puta sam upozoravao, mi moramo biti ogledalo ovog društva. Ako smo bili u ratu, mi moramo biti primjer svima.”

 

Rojs kaže i kako nema ništa protiv odlaska u džamiju, ali…:

“Nisu pitali gdje su posmrtni ostaci generala Vlade Šantića. Da nije bilo njega i hrvatskih snaga, Bihać bi doživio sudbinu Srebrenice. Što bih ja trebao šutjeti? Ja neću šutjeti nikome, ja govorim istinu. Spreman sam platiti koju god cijenu treba, ali nema nitko u Hrvatskoj pravo poigravati se sudbinom hrvatskog naroda”, oštar je Rojs.

Gostujući u Bujici još žešće je napao generale, ali prozvao je i istaknute HDZ-ovce Vladimira Šeksa, Marija Kapulica i ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana na kojeg je sasuo “drvlje i kamenje”.

Na društvenim mrežama viralna je postala njegova izjava o Mariju Kapulici za kojeg Rojs govori da ga je, u prepirci oko proslave obljetnice Gojka Šuška, zamalo zapucao krošeom.

“Falila je dlaka da mu ne šišnem jedan kroše….”

D.M. /Foto: Twitter

Rojs: Što bih ja trebao šutjeti? Ja neću šutjeti nikome, ja govorim istinu

General Ljubo Ćesić Rojs izbačen je iz Hrvatskog generalskog zbora. General Krešić rekao je, među ostalim, da nije primjeren način na koji Rojs komunicira.

 

 

“Točno, vi ste krivac što sam ja izbačen. Poslije vaše emsije je general Krešić sazvao svoju družinu, zovem ih gemišt bojna”, kaže Rojs navodeći imena onih koji su sudjelovali na sjednici na kojoj je odlučeno da se Rojs izbaci iz HGZ-a.

“Ne da treba podnijeti ostavku predsjednik HGZ-a, nego cijelo Predsjedništvo i Upravni odbor. Ne može nas pet odlučivati o svemu pored 120 članova. Druženje, nismo mi crkvena zajednica da idemo u džamiju. Otkad je ovo vodstvo, mi nismo otišli kod našeg kardinala, nadbiskupa službeno. Idemo u džamiju i na druženje s Alijinim generalima. Nisu oni generali BiH, onda bi bili i Hrvati i Srbi…”, kaže Rojs za N1

BUJICA 16.06.2023. LJUBO ĆESIĆ ROJS OTKRIVA: “Šeksova peta prijetnja Gotovini je bila likvidirati?!” - YouTube

“Oni mogu samo boci odrezati glavu, kad nemaju otvarača za vino. Da dođe prometna policija ispred HGZ-a mogla bi mjesečnu plaću zaraditi, nema ispod 2 promila. Više puta sam upozoravao, mi moramo biti ogledalo ovog društva. Ako smo bili u ratu, mi moramo biti primjer svima.”

Rojs kaže i kako nema ništa protiv odlaska u džamiju, ali…: “Nisu pitali gdje su posmrtni ostaci generala Vlade Šantića. Da nije bilo njega i hrvatskih snaga, Bihać bi doživio sudbinu Srebrenice. Što bih ja trebao šutjeti? Ja neću šutjeti nikome, ja govorim istinu. Spreman sam platiti koju god cijenu treba, ali nema nitko u Hrvatskoj pravo poigravati se sudbinom hrvatskog naroda”, zaključuje Rojs za N1

VIŠE S WEBA
Previous articleUdruge HVO uz premijera Novalića, izdaja vrijednosti Domovinskog rata na najniži način
Next articleBEGIĆ S MIŠKOVIĆEM: Izjednačiti uvjete umirovljenja razvojačenih branitelja i ratnih vojnih invalida